Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás-banános pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

300 ml hideg tej
100 g tejföl (20%-os)
1 darab banán (100 g, hámozott súly)
30 g darabolt törökmogyoró
30 g karamellkocka
30 g kis kockákra vágott tetszőleges tej- vagy étcsokoládé

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Vaníliás-banános pohárdesszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A banánt meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk.

Elkészítés:

A tejet és a tejfölt keverőtálba tesszük. A krémport hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel), a legalacsonyabb fokozaton rövid idő alatt összekeverjük. Ezután az egészet kb. 3 perc alatt, a legmagasabb fokozaton felverjük.
A krémet felváltva a mogyoródarabokkal, a karamellkockákkal és a csokikockákkal poharakba rétegezzük. Tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük a Vaníliás-banános pohárdesszert finomságot.

Tipp:

A desszertet banán helyett alma- vagy eperdarabkákkal is elkészíthetjük.
Ízlés szerint egyéb - csokis, karamellás, epres - pudingból is elkészíthetjük a Vaníliás-banános pohárdesszert rétegeit.
A Vaníliás-banános pohárdesszert látványos és finom pohárkrém desszert jeles napokra, családi ünnepekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!