Vaníliafagylalt eperszósszal
Hozzávalók
Vaníliafagylalthoz:
Eperszószhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A 200 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntünk és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A felvert fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Eperszósz:
Az epreket megpucoljuk, megmossuk, ha túl nagyok, felaprítjuk, majd keverőtálba tesszük. A cukrot és a vanillincukrot hozzáadjuk, pürésítjük. A szószt fogyasztásig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt még egyszer átkeverjük.
A fagylaltot tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A fagylaltot az eperszósszal tálaljuk.
Vaníliafagylalt eperszósszal
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A 200 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntünk és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A felvert fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Eperszósz:
Az epreket megpucoljuk, megmossuk, ha túl nagyok, felaprítjuk, majd keverőtálba tesszük. A cukrot és a vanillincukrot hozzáadjuk, pürésítjük. A szószt fogyasztásig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt még egyszer átkeverjük.
A fagylaltot tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A fagylaltot az eperszósszal tálaljuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?