Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pico-Balla piskótatekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
70 g cukor
80 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
folyékony ételszínezékek

Tejszínes krémhez:

600 ml hideg habtejszín
kb. 50 g cukor
1 citrom leve
folyékony ételszínezékek

Díszítéshez:

kb. 100 g porcukor
1 - 2 evőkanál citromlé
folyékony ételszínezékek
kb. 100 g Haribo Pico-Balla gumicukorka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük, közben a papírt a tepsi nyitott oldalán peremmé hajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát 2 részre osztjuk, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük. A tészta egyik felét a tepsi hátsó részében elkenjük, a másik adagot egyenletesen elkenjük a tepsi első részében, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 8 - 10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótalapot rögtön leválasztjuk a tepsiről, és egy darab sütőpapírra borítjuk. A süteményt sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.

Tejszínes krém:
A tejszínt a zselatin fix-szel és a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a citromlevet és a reszelt citromhéj-at. A tejszínes krémet két részre osztjuk, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük.

Lehúzzuk a piskótalapról a sütőpapírt, és a lapot megfordítjuk. A krémet színek szerint szétválasztva elkenjük a piskótalapon, közben a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A porcukrot és a citromlevet mázzá keverjük, és tetszés szerint ételszínezékkel színezzük (esetleg felosztjuk). A gumicukrot elosztjuk a cukormázon, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. A piskótatekercset tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Porcukormáz nélkül a piskótatekercset elkészíthetjük már előző nap is vagy fagyaszthatjuk is.
A Pico-Balla piskótatekercs ünnepi jellegű sütemény jeles családi napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!