Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőben sült zabkása

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 18x25 cm):

némi vaj vagy margarin

Sütőben sült zabkásához:

200 g nagy szemű zabpehely
50 g hántolt törökmogyoró
50 g aszalt áfonya
50 g mazsola
1 nagy csipet só
300 ml tej
1 darab érett banán
2 darab tojás (M-es)
75 g folyékony méz
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
1 darab közepes méretű alma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük a zsiradékkal. A banánt és az almát megmossuk, meghámozzuk, az alma magházát eltávolítjuk, és a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. A törökmogyorót durvára aprítjuk.

Elkészítés:

Zabkása:
Egy nagy keverőtálban összekeverjük a zabpelyhet, a törökmogyorót, az aszalt áfonyát, a mazsolát és a sót. Egy másik keverőtálban a tejet a feldarabolt banánnal, a tojásokkal, a mézzel, a narancshéjjal, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt botmixerrel simára törjük. A zabpelyhes keverékre öntjük, jól összekeverjük, végül hozzáforgatjuk az almakockákat is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és 15 percet állni hagyjuk, közben a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A masszát átkeverjük, majd a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zabkását megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sült zabkását a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd melegen vagy langyosan, szeletekre vágva tálaljuk.
Sütőben sült zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!