Sütőben sült zabkása
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
némi vaj vagy margarin
Sütőben sült zabkásához:
200 g nagy szemű zabpehely
50 g hántolt törökmogyoró
50 g aszalt áfonya
50 g mazsola
1 nagy csipet só
300 ml tej
1 darab érett banán
2 darab tojás (M-es)
75 g folyékony méz
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
1 darab közepes méretű alma
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit kikenjük a zsiradékkal. A banánt és az almát megmossuk, meghámozzuk, az alma magházát eltávolítjuk, és a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. A törökmogyorót durvára aprítjuk.
Elkészítés:
Zabkása:
Egy nagy keverőtálban összekeverjük a zabpelyhet, a törökmogyorót, az aszalt áfonyát, a mazsolát és a sót. Egy másik keverőtálban a tejet a feldarabolt banánnal, a tojásokkal, a mézzel, a narancshéjjal, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt botmixerrel simára törjük. A zabpelyhes keverékre öntjük, jól összekeverjük, végül hozzáforgatjuk az almakockákat is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és 15 percet állni hagyjuk, közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A masszát átkeverjük, majd a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zabkását megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült zabkását a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd melegen vagy langyosan, szeletekre vágva tálaljuk.
Egy nagy keverőtálban összekeverjük a zabpelyhet, a törökmogyorót, az aszalt áfonyát, a mazsolát és a sót. Egy másik keverőtálban a tejet a feldarabolt banánnal, a tojásokkal, a mézzel, a narancshéjjal, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt botmixerrel simára törjük. A zabpelyhes keverékre öntjük, jól összekeverjük, végül hozzáforgatjuk az almakockákat is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és 15 percet állni hagyjuk, közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A masszát átkeverjük, majd a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zabkását megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült zabkását a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd melegen vagy langyosan, szeletekre vágva tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Sütőben sült zabkása
Hozzávalók
kb. 6-8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
némi vaj vagy margarin
Sütőben sült zabkásához:
200 g nagy szemű zabpehely
50 g hántolt törökmogyoró
50 g aszalt áfonya
50 g mazsola
1 nagy csipet só
300 ml tej
1 darab érett banán
2 darab tojás (M-es)
75 g folyékony méz
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
1 darab közepes méretű alma
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit kikenjük a zsiradékkal. A banánt és az almát megmossuk, meghámozzuk, az alma magházát eltávolítjuk, és a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. A törökmogyorót durvára aprítjuk.
Elkészítés:
Zabkása:
Egy nagy keverőtálban összekeverjük a zabpelyhet, a törökmogyorót, az aszalt áfonyát, a mazsolát és a sót. Egy másik keverőtálban a tejet a feldarabolt banánnal, a tojásokkal, a mézzel, a narancshéjjal, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt botmixerrel simára törjük. A zabpelyhes keverékre öntjük, jól összekeverjük, végül hozzáforgatjuk az almakockákat is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és 15 percet állni hagyjuk, közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A masszát átkeverjük, majd a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zabkását megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült zabkását a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd melegen vagy langyosan, szeletekre vágva tálaljuk.
Egy nagy keverőtálban összekeverjük a zabpelyhet, a törökmogyorót, az aszalt áfonyát, a mazsolát és a sót. Egy másik keverőtálban a tejet a feldarabolt banánnal, a tojásokkal, a mézzel, a narancshéjjal, a vaníliás cukorral és a fahéjjal együtt botmixerrel simára törjük. A zabpelyhes keverékre öntjük, jól összekeverjük, végül hozzáforgatjuk az almakockákat is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és 15 percet állni hagyjuk, közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A masszát átkeverjük, majd a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zabkását megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült zabkását a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd melegen vagy langyosan, szeletekre vágva tálaljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?