Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres túrógombóc

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 darab elkészítéséhez

Tésztához:

500 g félzsíros túró
2 darab tojás (M-es)
140 g búzadara
50 g cukor

Töltelékhez:

kb. 14 szem eper (kisebb)

Forgatáshoz:

40 g vaj vagy margarin
kb. 120 g zsemlemorzsa

Öntethez:

250 ml hideg tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót szitán áttörjük. Az epreket megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk.

Elkészítés:

Tészta:
A túrót konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük a tojásokkal, a búzadarával és a kétféle cukorral. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután a pihentetett tésztát kb. 14 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot a tenyerünkben ellapítunk, 1-1 szem epret teszünk a közepükbe, majd a tésztát a gyümölcs köré hajtjuk, és gombóccá formázzuk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további kb. 8 percet főzzük, majd leszűrjük.

Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk.

Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson található leírás szerint a tejjel elkészítjük, és a gombócok mellé tálaljuk.

Tipp:

A gombócok melegen és hidegen is fogyaszthatók.
Az Epres túrógombóc porcukorral, fahéjjal megszórva, vagy gyümölcs/csokoládéöntettel tálalható desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-19
0 Kedvelés

Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei

Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!