Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos guba

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Magas falú üveg vagy porcelán sütőtálhoz (kb. 20x25 cm, 2-2,5 l űrtartalom):

némi zsiradék

Mákos gubához:

400 g szikkadt tejes kifli (kb. 8 darab)
800 ml tej
150 g darált mák
150 g porcukor

Öntethez:

500 ml tej
2 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kiflit felkarikázzuk, a darált mákot és a porcukrot összekeverjük. A sütőtálat kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Mákos guba:
A tejet a vanília aromával és a citromhéjjal felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. A sütőtál aljába rakunk egy réteg kiflit (kb. az 1/3-át), amelyet alaposan meglocsolunk az ízesített tej kb. 1/3-ával, majd gazdagon megszórjuk a mák-porcukor keverék kb. 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a mákos gubát megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A mákos gubát sütőtállal együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

A mákos gubát langyosan, desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.

Tipp:

Ha friss kiflit használunk, karikázzuk fel, helyezzük egy rétegben sütőpapírral bélelt tepsibe, és forró sütőben, pár perc alatt kissé pirítsuk meg.
Mákos guba

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!