Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliafagylalt eperöntettel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

200 ml hideg tej (vagy 100 ml hideg tej és 100 ml hideg habtejszín)
250 g földieper
porcukor, ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A hideg tejet (vagy tejet és tejszínt) egy magas falú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A felvert fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.

A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percig, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, utána adagoljuk, tálaljuk.

A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk és porcukorral pürésítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.

A fagylaltot a mélyhűtőből kivesszük, tálkákba adagoljuk, és az eperöntettel meglocsolva tálaljuk.
Vaníliafagylalt eperöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!