Valentin napi szív torta
Hozzávalók
Szív alakú csatos tortaformához (25 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A csokicseppen kívül az összes hozzávalót keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk, majd a végén belekeverjük a csokicseppeket is. A tésztát a formában elsimítjuk és a formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és az alapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot sütőrácson a formában hagyjuk kihűlni. A süteményt leválasztjuk a formáról, és sütőpapírral borított sütőrácsra tesszük.
Máz:
A tortabevonót felaprítjuk. A cukrot és a vizet kis edényben felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Belekeverjük a tortabevonót, és addig keverjük, míg a krém nem csillog. A mázat a süteményre öntjük, és óvatosan elkenjük az oldalán is, hogy jól bevonja.
Díszítés:
A marcipánt ételszínezékkel pirosra színezzük, esetleg porcukrot is belegyúrhatunk, és tetszőleges szíveket formázunk belőle, majd ezeket ízlésesen elhelyezzük a tortán.
Kiszúrt szívek
A marcipánt két felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges szívformákat szúrunk ki belőle.
Cukor-szívek
A kiszúrt marcipánszíveket bekenjük egy kis vízzel, és az egyik oldalát cukorba nyomjuk.
Formázott szívek
A marcipán tetszőleges méretű darabokra osztjuk. 2-2 egyforma méretű darabot először golyóvá, majd kúppá formázunk. A kúpokat úgy tesszük a tortára, hogy a csúcsait egymáshoz nyomjuk, és a kúp testét behajtjuk, hogy szívet kapjunk belőle. A formázott cukorszívekhez az egyik vagy mindkét kúpot kevés vízzel bekenjük, és cukorba forgatjuk, majd a fentiek szerint szív alakúra formázzuk.
További tortadíszítések
Csokoládés dekoráció
Kb. 50 g Dr. Oetker Prémium Ét Tortabevonót finomra lereszelünk. Vagy szív alakú kiszúrót teszünk a tortára, és kevés tortabevonóval kitöltjük vagy az egész tortát megszórjuk vele, és még tetszőleges fondant szívekkel díszítjük.
Kakaós dekoráció
A tortát megszórjuk Dr. Oetker Holland Kakaóval, és tetszőleges fondant szívekkel díszítjük.
Tipp:
Valentin napi szív torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Szív alakú csatos tortaformához (25 cm Ø):
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A csokicseppen kívül az összes hozzávalót keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk, majd a végén belekeverjük a csokicseppeket is. A tésztát a formában elsimítjuk és a formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és az alapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot sütőrácson a formában hagyjuk kihűlni. A süteményt leválasztjuk a formáról, és sütőpapírral borított sütőrácsra tesszük.
Máz:
A tortabevonót felaprítjuk. A cukrot és a vizet kis edényben felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Belekeverjük a tortabevonót, és addig keverjük, míg a krém nem csillog. A mázat a süteményre öntjük, és óvatosan elkenjük az oldalán is, hogy jól bevonja.
Díszítés:
A marcipánt ételszínezékkel pirosra színezzük, esetleg porcukrot is belegyúrhatunk, és tetszőleges szíveket formázunk belőle, majd ezeket ízlésesen elhelyezzük a tortán.
Kiszúrt szívek
A marcipánt két felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges szívformákat szúrunk ki belőle.
Cukor-szívek
A kiszúrt marcipánszíveket bekenjük egy kis vízzel, és az egyik oldalát cukorba nyomjuk.
Formázott szívek
A marcipán tetszőleges méretű darabokra osztjuk. 2-2 egyforma méretű darabot először golyóvá, majd kúppá formázunk. A kúpokat úgy tesszük a tortára, hogy a csúcsait egymáshoz nyomjuk, és a kúp testét behajtjuk, hogy szívet kapjunk belőle. A formázott cukorszívekhez az egyik vagy mindkét kúpot kevés vízzel bekenjük, és cukorba forgatjuk, majd a fentiek szerint szív alakúra formázzuk.
További tortadíszítések
Csokoládés dekoráció
Kb. 50 g Dr. Oetker Prémium Ét Tortabevonót finomra lereszelünk. Vagy szív alakú kiszúrót teszünk a tortára, és kevés tortabevonóval kitöltjük vagy az egész tortát megszórjuk vele, és még tetszőleges fondant szívekkel díszítjük.
Kakaós dekoráció
A tortát megszórjuk Dr. Oetker Holland Kakaóval, és tetszőleges fondant szívekkel díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?