Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Valentin napi szív torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Szív alakú csatos tortaformához (25 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

220 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
180 g cukor
3 darab tojás (M-es)
300 ml habtejszín

Mázhoz:

60 g cukor
7 evőkanál víz (85 ml)

Díszítéshez:

ételszínezék, piros
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A csokicseppen kívül az összes hozzávalót keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk, majd a végén belekeverjük a csokicseppeket is. A tésztát a formában elsimítjuk és a formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és az alapot megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot sütőrácson a formában hagyjuk kihűlni. A süteményt leválasztjuk a formáról, és sütőpapírral borított sütőrácsra tesszük.

Máz:
A tortabevonót felaprítjuk. A cukrot és a vizet kis edényben felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Belekeverjük a tortabevonót, és addig keverjük, míg a krém nem csillog. A mázat a süteményre öntjük, és óvatosan elkenjük az oldalán is, hogy jól bevonja.

Díszítés:
A marcipánt ételszínezékkel pirosra színezzük, esetleg porcukrot is belegyúrhatunk, és tetszőleges szíveket formázunk belőle, majd ezeket ízlésesen elhelyezzük a tortán.

Kiszúrt szívek
A marcipánt két felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges szívformákat szúrunk ki belőle.

Cukor-szívek
A kiszúrt marcipánszíveket bekenjük egy kis vízzel, és az egyik oldalát cukorba nyomjuk.

Formázott szívek
A marcipán tetszőleges méretű darabokra osztjuk. 2-2 egyforma méretű darabot először golyóvá, majd kúppá formázunk. A kúpokat úgy tesszük a tortára, hogy a csúcsait egymáshoz nyomjuk, és a kúp testét behajtjuk, hogy szívet kapjunk belőle. A formázott cukorszívekhez az egyik vagy mindkét kúpot kevés vízzel bekenjük, és cukorba forgatjuk, majd a fentiek szerint szív alakúra formázzuk.

További tortadíszítések

Csokoládés dekoráció
Kb. 50 g Dr. Oetker Prémium Ét Tortabevonót finomra lereszelünk. Vagy szív alakú kiszúrót teszünk a tortára, és kevés tortabevonóval kitöltjük vagy az egész tortát megszórjuk vele, és még tetszőleges fondant szívekkel díszítjük.

Kakaós dekoráció
A tortát megszórjuk Dr. Oetker Holland Kakaóval, és tetszőleges fondant szívekkel díszítjük.

Tipp:

A tortát megsüthetjük csatos tortaformában (26 cm Ø) is.
Valentin napi szív torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!