Túrós-vaníliás desszert kencével
Hozzávalók
Rétegezéshez:
100 g babapiskóta
Krémhez:
250 g krémes túró
125 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Expressz desszertöntet vaníliaízű
Gyümölcsréteghez:
500 g magozott meggy
2 tasak Dr. Oetker Expressz Gyümölcskence
Elkészítés
Előkészítés:
A babapiskótát apró darabokra törjük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk és 300 g-ot kimérünk.
Elkészítés:
Krém:
A kimért tejet egy tálba öntjük és hozzáadjuk a desszert öntetet és a leírás szerint elkészítjük, majd a krémes túrót is alaposan hozzákeverjük.
Gyümölcspüré:
A kimért 300 g magozott meggyet egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport, majd további kb. 1 percig pürésítjük. Az elkészített gyümölcspüréhez hozzákeverjük a maradék (200 g) magozott meggyet.
Rétegezés:
Az előkészített desszertestálakba vagy poharakba rétegezzük a babapiskótát (pár darabot félreteszük díszítéshez), a meggyszószt és a vaníliás-túrós krémet, majd a tetejére tetszés szerint néhány darab piskóta darabot teszünk díszítésnek.
A kimért tejet egy tálba öntjük és hozzáadjuk a desszert öntetet és a leírás szerint elkészítjük, majd a krémes túrót is alaposan hozzákeverjük.
Gyümölcspüré:
A kimért 300 g magozott meggyet egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport, majd további kb. 1 percig pürésítjük. Az elkészített gyümölcspüréhez hozzákeverjük a maradék (200 g) magozott meggyet.
Rétegezés:
Az előkészített desszertestálakba vagy poharakba rétegezzük a babapiskótát (pár darabot félreteszük díszítéshez), a meggyszószt és a vaníliás-túrós krémet, majd a tetejére tetszés szerint néhány darab piskóta darabot teszünk díszítésnek.
Kedvencnek jelölöm
Túrós-vaníliás desszert kencével
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Rétegezéshez:
100 g babapiskóta
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A babapiskótát apró darabokra törjük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk és 300 g-ot kimérünk.
Elkészítés:
Krém:
A kimért tejet egy tálba öntjük és hozzáadjuk a desszert öntetet és a leírás szerint elkészítjük, majd a krémes túrót is alaposan hozzákeverjük.
Gyümölcspüré:
A kimért 300 g magozott meggyet egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport, majd további kb. 1 percig pürésítjük. Az elkészített gyümölcspüréhez hozzákeverjük a maradék (200 g) magozott meggyet.
Rétegezés:
Az előkészített desszertestálakba vagy poharakba rétegezzük a babapiskótát (pár darabot félreteszük díszítéshez), a meggyszószt és a vaníliás-túrós krémet, majd a tetejére tetszés szerint néhány darab piskóta darabot teszünk díszítésnek.
A kimért tejet egy tálba öntjük és hozzáadjuk a desszert öntetet és a leírás szerint elkészítjük, majd a krémes túrót is alaposan hozzákeverjük.
Gyümölcspüré:
A kimért 300 g magozott meggyet egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport, majd további kb. 1 percig pürésítjük. Az elkészített gyümölcspüréhez hozzákeverjük a maradék (200 g) magozott meggyet.
Rétegezés:
Az előkészített desszertestálakba vagy poharakba rétegezzük a babapiskótát (pár darabot félreteszük díszítéshez), a meggyszószt és a vaníliás-túrós krémet, majd a tetejére tetszés szerint néhány darab piskóta darabot teszünk díszítésnek.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?