
Túrós pogácsa


Hozzávalók
Túrós pogácsa
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, kétszer 20 percenként hajtogatjuk (a hajtogatás el is maradhat).
Ujjnyi vastagra kisodorjuk, bevagdossuk, fél felvert tojással lekenjük, majd pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Kivajazott sütőlemezre tesszük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
A tetejére:
1/2 db tojás felverve
Tálalás



Túrós pogácsa
Hozzávalók
Túrós pogácsa
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, kétszer 20 percenként hajtogatjuk (a hajtogatás el is maradhat).
Ujjnyi vastagra kisodorjuk, bevagdossuk, fél felvert tojással lekenjük, majd pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Kivajazott sütőlemezre tesszük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
A tetejére:
1/2 db tojás felverve
Tálalás


Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?