Túrós málnatorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Tésztához:
150 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
1 evőkanál citromlé
Kenéshez:
kb. 2 evőkanál málnalekvár
Feltéthez:
450 g málna
Krémhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz zselatin fix
250 g félzsíros túró
50 g cukor
1 evőkanál citromlé
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőpapírral béleljük ki a tortaformát, és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tortaalapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és távolítsuk el a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
Krém:
Szedjük le és gondosan mossuk meg a málnát. Fordítsuk át a tortaalapot, és helyezzük egy tortatálra. Kenjük meg az alapot a málnalekvárral. A tejszínt a zselatin fixel verjük fel keményre. Keverjük össze a túrót, a cukrot és a citromlevet egy keverőtálban, majd forgassuk hozzá a felvert tejszínt is. Kenjük a krémet az alapra és a málnaszemeket szorosan egymás mellé helyezzük a krém tetejére. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Porcukorral szórjuk meg a málnatorta tetejét, és azonnal tálaljuk.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tortaalapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és távolítsuk el a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
Krém:
Szedjük le és gondosan mossuk meg a málnát. Fordítsuk át a tortaalapot, és helyezzük egy tortatálra. Kenjük meg az alapot a málnalekvárral. A tejszínt a zselatin fixel verjük fel keményre. Keverjük össze a túrót, a cukrot és a citromlevet egy keverőtálban, majd forgassuk hozzá a felvert tejszínt is. Kenjük a krémet az alapra és a málnaszemeket szorosan egymás mellé helyezzük a krém tetejére. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Porcukorral szórjuk meg a málnatorta tetejét, és azonnal tálaljuk.
Tipp:
A krém zsírszegény túróval is elkészíthető.
Kedvencnek jelölöm
Túrós málnatorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Tésztához:
150 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
1 evőkanál citromlé
Kenéshez:
kb. 2 evőkanál málnalekvár
Feltéthez:
450 g málna
Krémhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
250 g félzsíros túró
50 g cukor
1 evőkanál citromlé
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőpapírral béleljük ki a tortaformát, és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tortaalapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és távolítsuk el a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
Krém:
Szedjük le és gondosan mossuk meg a málnát. Fordítsuk át a tortaalapot, és helyezzük egy tortatálra. Kenjük meg az alapot a málnalekvárral. A tejszínt a zselatin fixel verjük fel keményre. Keverjük össze a túrót, a cukrot és a citromlevet egy keverőtálban, majd forgassuk hozzá a felvert tejszínt is. Kenjük a krémet az alapra és a málnaszemeket szorosan egymás mellé helyezzük a krém tetejére. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Porcukorral szórjuk meg a málnatorta tetejét, és azonnal tálaljuk.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tortaalapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és távolítsuk el a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
Krém:
Szedjük le és gondosan mossuk meg a málnát. Fordítsuk át a tortaalapot, és helyezzük egy tortatálra. Kenjük meg az alapot a málnalekvárral. A tejszínt a zselatin fixel verjük fel keményre. Keverjük össze a túrót, a cukrot és a citromlevet egy keverőtálban, majd forgassuk hozzá a felvert tejszínt is. Kenjük a krémet az alapra és a málnaszemeket szorosan egymás mellé helyezzük a krém tetejére. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Porcukorral szórjuk meg a málnatorta tetejét, és azonnal tálaljuk.
Tipp:
A krém zsírszegény túróval is elkészíthető.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?