Túrógombóc
Hozzávalók
Gombóchoz:
250 g félzsíros túró
1 darab tojás (M-es)
50 g búzadara
20 g cukor
Forgatáshoz:
20 g vaj vagy margarin
kb. 60 g zsemlemorzsa
Tetejére:
150 g görög joghurt vagy tejföl
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1-2 evőkanál porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A túrót szitán áttörjük.
Elkészítés:
Gombóc:
A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A pihentetett masszából kisebb gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és az enyhén sós, éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további 2-3 percet főzzük, majd leszűrjük.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk, majd a vanillincukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral ízesített görög joghurttal vagy tejföllel tálaljuk.
A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A pihentetett masszából kisebb gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és az enyhén sós, éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további 2-3 percet főzzük, majd leszűrjük.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk, majd a vanillincukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral ízesített görög joghurttal vagy tejföllel tálaljuk.
Tipp:
Vaníliasodóval is tálalhatjuk a gombócokat.
Kedvencnek jelölöm
Túrógombóc
Hozzávalók
kb. 10-11 darab elkészítéséhez
Gombóchoz:
250 g félzsíros túró
1 darab tojás (M-es)
50 g búzadara
20 g cukor
Forgatáshoz:
20 g vaj vagy margarin
kb. 60 g zsemlemorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A túrót szitán áttörjük.
Elkészítés:
Gombóc:
A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A pihentetett masszából kisebb gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és az enyhén sós, éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további 2-3 percet főzzük, majd leszűrjük.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk, majd a vanillincukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral ízesített görög joghurttal vagy tejföllel tálaljuk.
A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A pihentetett masszából kisebb gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és az enyhén sós, éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további 2-3 percet főzzük, majd leszűrjük.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk, majd a vanillincukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral ízesített görög joghurttal vagy tejföllel tálaljuk.
Tipp:
Vaníliasodóval is tálalhatjuk a gombócokat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?