Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrógombóc

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-11 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-11 darab elkészítéséhez

Gombóchoz:

250 g félzsíros túró
1 darab tojás (M-es)
50 g búzadara
20 g cukor

Forgatáshoz:

20 g vaj vagy margarin
kb. 60 g zsemlemorzsa

Tetejére:

150 g görög joghurt vagy tejföl
1-2 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót szitán áttörjük.

Elkészítés:

Gombóc:
A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájával, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

A pihentetett masszából kisebb gombócokat formázunk. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, majd visszavesszük alatta a lángot, és az enyhén sós, éppen gyöngyöző vízbe tesszük a gombócokat. Miután felszínre jöttek, további 2-3 percet főzzük, majd leszűrjük.

Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A lecsepegtetett gombócokat azonnal beleforgatjuk, majd a vanillincukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral ízesített görög joghurttal vagy tejföllel tálaljuk.

Tipp:

Vaníliasodóval is tálalhatjuk a gombócokat.
A Túrógombóc receptje 13 gombóc elkészítésére elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!