Tejszínhabos-pillecukros forró csokoládé
Hozzávalók
Forró csokoládéhoz:
4 tasak Dr. Oetker Choco-Choco Forró csokoládé klasszikus
500-600 ml tej
Tálaláshoz:
150 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
kb. ½ kávéskanál őrölt fahéj (ízlés szerint)
Díszítéshez:
mini vagy apróra vágott pillecukor
fahéjrudak
Elkészítés
Előkészítés:
Forró csokoládé:
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük és felforrósítjuk (de nem forraljuk). A felmelegített tejhez hozzáadjuk az italport és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, majd elosztjuk 4 pohárban.
A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, majd a vaníliás cukorral és a fahéjjal konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A forró csokoládé tetejére kanalazzuk, megszórjuk a pillecukorral, és fahéjrudakkal díszítjük.
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük és felforrósítjuk (de nem forraljuk). A felmelegített tejhez hozzáadjuk az italport és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, majd elosztjuk 4 pohárban.
A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, majd a vaníliás cukorral és a fahéjjal konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A forró csokoládé tetejére kanalazzuk, megszórjuk a pillecukorral, és fahéjrudakkal díszítjük.
Tipp:
A forró csokoládét kipróbálhatjuk Dr. Oetker fehércsokoládés vagy étcsokoládés Choco-Choco italporral is.
Kedvencnek jelölöm
Tejszínhabos-pillecukros forró csokoládé
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tálaláshoz:
150 ml hideg habtejszín
kb. ½ kávéskanál őrölt fahéj (ízlés szerint)
Díszítéshez:
mini vagy apróra vágott pillecukor
fahéjrudak
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Forró csokoládé:
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük és felforrósítjuk (de nem forraljuk). A felmelegített tejhez hozzáadjuk az italport és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, majd elosztjuk 4 pohárban.
A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, majd a vaníliás cukorral és a fahéjjal konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A forró csokoládé tetejére kanalazzuk, megszórjuk a pillecukorral, és fahéjrudakkal díszítjük.
A kimért tejet (sűrűbb italhoz 500, hígabb italhoz 600 ml) egy lábasba öntjük és felforrósítjuk (de nem forraljuk). A felmelegített tejhez hozzáadjuk az italport és alaposan elkeverjük (legalább fél percig). A krémesen sűrű állag eléréséig időnként megkeverjük, majd elosztjuk 4 pohárban.
A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, majd a vaníliás cukorral és a fahéjjal konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A forró csokoládé tetejére kanalazzuk, megszórjuk a pillecukorral, és fahéjrudakkal díszítjük.
Tipp:
A forró csokoládét kipróbálhatjuk Dr. Oetker fehércsokoládés vagy étcsokoládés Choco-Choco italporral is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?