Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szőlős-pudingos pohárkrém

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 adag elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

100 g őrölt mandula
3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

50 g cukor
1 l fehér szőlőlé
350 g magnélküli zöld szőlő
350 g magnélküli piros szőlő
200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandulát serpenyőben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk és tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit zsiradékkal kikenjük és sütőpapírral béleljük, közben a nyitott oldalán peremet hajtogatunk.

Elkészítés:

Puding:
Mindkét tasak pudingport a csomagoláson található leírás szerint, de 50 g cukorral és szőlőlével készítjük el. A pudingot tálba tesszük, a forró pudingra frissen tartó fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, és így hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, és 1 perc alatt keverés közben beleszórjuk a tojásba, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd röviden a legalacsonyabb fokozaton szintén belekeverjük a tojáshabba. Végül óvatosan hozzáadjuk a szeletelt mandulát is. A tésztát a tepsiben elkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 9 - 11 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszlap peremeit késsel óvatosan leválasztjuk. A lapot sütőpapírral együtt a munkafelületre húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A szőlőt megmossuk, és elfelezzük. Kb. 150 g szőlőt a díszítéshez félreteszünk. A tejszínt keményre felverjük. A hideg pudingot jól átkeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet egyszerhasználatos nyomózsákba töltjük.
A sütőpapírt lehúzzuk a kekszlapról. Kerek kiszúróval (kb. 4,5 cm Ø) kb. 24-28 tallért szúrunk ki. (A tallérok száma az adagok számától függ.)
Figyelmeztetés: A tallérok mérete egyezzen meg a desszertes tálka méretével. A maradékot tálba morzsoljuk. A kiszúrt tallérok felét kis befőttesüvegekben vagy desszertes poharakban elosztjuk, majd a krém felét beletöltjük. Az elfelezett szőlőt elosztjuk rajta, majd rátesszük a maradék tallérokat, és a maradék krémet beletöltjük. A morzsával lefedjük, és szőlővel díszítjük. A desszertet legalább 1 órára hideg helyre tesszük.

Tippek:

A desszertet egy nappal előbb is elkészíthetjük.
Tetszés szerint a szétmorzsolt süteménymaradékot bevonatos serpenyőben enyhén meg is piríthatjuk.
A desszertet csak zöld vagy piros szőlővel készítsük el.
A desszertet rétegezhetjük pirított szeletelt mandulával is.
A Szőlős-pudingos pohárkrém mandulával gazdagított süteményből, gyümölcsből és kéltféle szőlőből készült desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!