Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szőlős-pudingos pohárkrém

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 adag elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

100 g őrölt mandula
3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

50 g cukor
1 l fehér szőlőlé
350 g magnélküli zöld szőlő
350 g magnélküli piros szőlő
200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandulát serpenyőben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk és tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit zsiradékkal kikenjük és sütőpapírral béleljük, közben a nyitott oldalán peremet hajtogatunk.

Elkészítés:

Puding:
Mindkét tasak pudingport a csomagoláson található leírás szerint, de 50 g cukorral és szőlőlével készítjük el. A pudingot tálba tesszük, a forró pudingra frissen tartó fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, és így hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, és 1 perc alatt keverés közben beleszórjuk a tojásba, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd röviden a legalacsonyabb fokozaton szintén belekeverjük a tojáshabba. Végül óvatosan hozzáadjuk a szeletelt mandulát is. A tésztát a tepsiben elkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 9 - 11 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszlap peremeit késsel óvatosan leválasztjuk. A lapot sütőpapírral együtt a munkafelületre húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A szőlőt megmossuk, és elfelezzük. Kb. 150 g szőlőt a díszítéshez félreteszünk. A tejszínt keményre felverjük. A hideg pudingot jól átkeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet egyszerhasználatos nyomózsákba töltjük.
A sütőpapírt lehúzzuk a kekszlapról. Kerek kiszúróval (kb. 4,5 cm Ø) kb. 24-28 tallért szúrunk ki. (A tallérok száma az adagok számától függ.)
Figyelmeztetés: A tallérok mérete egyezzen meg a desszertes tálka méretével. A maradékot tálba morzsoljuk. A kiszúrt tallérok felét kis befőttesüvegekben vagy desszertes poharakban elosztjuk, majd a krém felét beletöltjük. Az elfelezett szőlőt elosztjuk rajta, majd rátesszük a maradék tallérokat, és a maradék krémet beletöltjük. A morzsával lefedjük, és szőlővel díszítjük. A desszertet legalább 1 órára hideg helyre tesszük.

Tippek:

A desszertet egy nappal előbb is elkészíthetjük.
Tetszés szerint a szétmorzsolt süteménymaradékot bevonatos serpenyőben enyhén meg is piríthatjuk.
A desszertet csak zöld vagy piros szőlővel készítsük el.
A desszertet rétegezhetjük pirított szeletelt mandulával is.
A Szőlős-pudingos pohárkrém mandulával gazdagított süteményből, gyümölcsből és kéltféle szőlőből készült desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!