Erdei gyümölcsös joghurtdesszert
Hozzávalók
Őzgerinc formához (kb. 30x10 cm):
folpack
Joghurtdesszerthez:
400 g görög joghurt
50 g eritrit
1 tasak (6 g) Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma Vanília
1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin
75 ml 1,5 %-os tej
150 g erdeigyümölcs-keverék
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, leszemezzük. A formát kibéleljük folpackkal.
Elkészítés:
A görög joghurtot kikeverjük az eritrittel, a citromhéjjal és a vaníliával. A lapzselatinokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Egy kis lábasba öntjük a tejet, beletesszük az előkészített zselatinlapokat, és lassú tűzön, kevergetve felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd simára keverjük egy evőkanál joghurttal. Apránként a többi joghurthoz adjuk, és összekeverjük, végül beleforgatjuk a gyümölcsöket is.
A masszát az előkészített formába öntjük, és legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.
A masszát az előkészített formába öntjük, és legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.
Tipp:
Ha szilikonos formában készítjük el a desszertet, nem szükséges folpackkal kibélelni.
Kedvencnek jelölöm
Erdei gyümölcsös joghurtdesszert
Hozzávalók
8 adag elkészítéséhez
Őzgerinc formához (kb. 30x10 cm):
folpack
Joghurtdesszerthez:
400 g görög joghurt
50 g eritrit
1 tasak (6 g) Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin
75 ml 1,5 %-os tej
150 g erdeigyümölcs-keverék
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, leszemezzük. A formát kibéleljük folpackkal.
Elkészítés:
A görög joghurtot kikeverjük az eritrittel, a citromhéjjal és a vaníliával. A lapzselatinokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Egy kis lábasba öntjük a tejet, beletesszük az előkészített zselatinlapokat, és lassú tűzön, kevergetve felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd simára keverjük egy evőkanál joghurttal. Apránként a többi joghurthoz adjuk, és összekeverjük, végül beleforgatjuk a gyümölcsöket is.
A masszát az előkészített formába öntjük, és legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.
A masszát az előkészített formába öntjük, és legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.
Tipp:
Ha szilikonos formában készítjük el a desszertet, nem szükséges folpackkal kibélelni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?