Stollen kuglóftorta
Hozzávalók
Kuglófformához (Ø 20 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Bevonathoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve az áfonyát és a diót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Röviden gyúrjuk bele az áfonyát és a diót. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 35 x 30 cm) sodorjuk ki.
Reszeljük le a marcipánmasszát egy nagyobb lyukú reszelőn, és tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává. A tölteléket kenjük a tészta téglalapra. Tekerjük fel a hosszú oldalról és helyezzük a tekercset a formába úgy, hogy a végek összeérjenek, és a hajtás felfelé nézzen. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt 10 percig a formában. Közben olvasszuk fel a vajat vagy margarint. Vegyük ki a süteményt a formából, és fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, majd még forrón kenjük meg az olvasztott vajjal vagy margarinnal. Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg a porcukorral.
Tipp:
Stollen kuglóftorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (Ø 20 cm):
Tésztához:
Bevonathoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve az áfonyát és a diót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Röviden gyúrjuk bele az áfonyát és a diót. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 35 x 30 cm) sodorjuk ki.
Reszeljük le a marcipánmasszát egy nagyobb lyukú reszelőn, és tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává. A tölteléket kenjük a tészta téglalapra. Tekerjük fel a hosszú oldalról és helyezzük a tekercset a formába úgy, hogy a végek összeérjenek, és a hajtás felfelé nézzen. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt 10 percig a formában. Közben olvasszuk fel a vajat vagy margarint. Vegyük ki a süteményt a formából, és fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, majd még forrón kenjük meg az olvasztott vajjal vagy margarinnal. Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg a porcukorral.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?