Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stollen kuglóftorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (Ø 20 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

275 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 csipet só
125 g túró (alacsony zsírtartalmú)
75 ml tej
75 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
1 db tojássárgája (M-es)
75 g aszalt áfonya
50 g apróra vágott dió

Töltelékhez:

1 db tojásfehérje (M-es)
1 teáskanál narancslikőr

Bevonathoz:

25 g vaj vagy margarin
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki zsiradékkal a kuglóf formát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve az áfonyát és a diót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!) Röviden gyúrjuk bele az áfonyát és a diót. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 35 x 30 cm) sodorjuk ki.

Reszeljük le a marcipánmasszát egy nagyobb lyukú reszelőn, és tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává. A tölteléket kenjük a tészta téglalapra. Tekerjük fel a hosszú oldalról és helyezzük a tekercset a formába úgy, hogy a végek összeérjenek, és a hajtás felfelé nézzen. Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a süteményt 10 percig a formában. Közben olvasszuk fel a vajat vagy margarint. Vegyük ki a süteményt a formából, és fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, majd még forrón kenjük meg az olvasztott vajjal vagy margarinnal. Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg a porcukorral.

Tipp:

A tölteléket likőr helyett narancslével is elkészíthetjük.
Stollen kuglóftorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!