Stollen falatok
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Kenéshez és szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel egy keverőtálban alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a mandulát, a cukrot, fűszereket, narancshéjat, a sót és a tej-vaj keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Végül gyúrjuk bele a rumos mazsolát és az aszalt gyümölcsöket. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 1 óra).
A tepsit sütőpapírral béleljük ki.
Formázás:
A tésztából enyhén lisztezett munkafelületen hengereket formázunk (Ø kb. 4 cm), és tésztakártyával vágjuk kb. hüvelykujjnyi széles darabokra. A tésztadarabokból óvatosan formázzunk golyókat, és helyezzük a tepsire, majd fedjük le, és meleg helyen hagyjuk újra kelni (kb. 25-30 perc).
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Amikor a golyók láthatóan megnagyobbodtak tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a stolleneket.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés-szórás:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint. Sütés után azonnal kenjük meg vele a tésztát, és szórjuk meg porcukorral. Hagyjuk a süteményt egy süteményrácson kihűlni.
Tippek:
A kandírozott citrom illetve narancs helyett tetszés szerint használhatunk, aszalt meggyet vagy áfonyát.
Stollen falatok
Hozzávalók
kb. 60 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Kenéshez és szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel egy keverőtálban alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a mandulát, a cukrot, fűszereket, narancshéjat, a sót és a tej-vaj keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Végül gyúrjuk bele a rumos mazsolát és az aszalt gyümölcsöket. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 1 óra).
A tepsit sütőpapírral béleljük ki.
Formázás:
A tésztából enyhén lisztezett munkafelületen hengereket formázunk (Ø kb. 4 cm), és tésztakártyával vágjuk kb. hüvelykujjnyi széles darabokra. A tésztadarabokból óvatosan formázzunk golyókat, és helyezzük a tepsire, majd fedjük le, és meleg helyen hagyjuk újra kelni (kb. 25-30 perc).
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Amikor a golyók láthatóan megnagyobbodtak tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a stolleneket.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés-szórás:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint. Sütés után azonnal kenjük meg vele a tésztát, és szórjuk meg porcukorral. Hagyjuk a süteményt egy süteményrácson kihűlni.
Tippek:
A kandírozott citrom illetve narancs helyett tetszés szerint használhatunk, aszalt meggyet vagy áfonyát.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?