Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stollen falatok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott citromhéj
200 ml tej
75 g vaj vagy margarin
400 g búzaliszt
100 g őrölt mandula
75 g cukor
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
2 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet só
50 g mazsola
1-2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Kenéshez és szóráshoz:

kb. 75 g vaj vagy margarin
kb. 50 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kandírozott narancs- és citromhéjat vágjuk apró darabokra. Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint. A mazsolához adjunk 1-2 teáskanál aromát és hagyjuk állni, míg elkészítjük a tésztát.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel egy keverőtálban alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a mandulát, a cukrot, fűszereket, narancshéjat, a sót és a tej-vaj keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Végül gyúrjuk bele a rumos mazsolát és az aszalt gyümölcsöket. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 1 óra).
A tepsit sütőpapírral béleljük ki.

Formázás:
A tésztából enyhén lisztezett munkafelületen hengereket formázunk (Ø kb. 4 cm), és tésztakártyával vágjuk kb. hüvelykujjnyi széles darabokra. A tésztadarabokból óvatosan formázzunk golyókat, és helyezzük a tepsire, majd fedjük le, és meleg helyen hagyjuk újra kelni (kb. 25-30 perc).
Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Amikor a golyók láthatóan megnagyobbodtak tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a stolleneket.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kenés-szórás:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint. Sütés után azonnal kenjük meg vele a tésztát, és szórjuk meg porcukorral. Hagyjuk a süteményt egy süteményrácson kihűlni.

Tippek:

Az elkészült sütemény egy jól zárható dobozban 2 hétig eltartható.
A kandírozott citrom illetve narancs helyett tetszés szerint használhatunk, aszalt meggyet vagy áfonyát.
Stollen falatok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!