Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos-túrós koszorú

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

200 g félzsíros túró
40 g bébispenót
40 g tejföl
1 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
frissen reszelt szerecsendió

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)

Szóráshoz:

némi szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A túrót villával összetörjük. A bébispenótot megmossuk, szárazra töröljük és felcsíkozzuk. Az újhagymát és a fokhagymát megpucoljuk, az újhagymát finomra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A túrót összekeverjük a tejföllel, a felcsíkozott bébispenóttal, az újhagymával és a fokhagymával, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A leveles tésztát kitekerjük, és az egyik hosszabbik oldalával párhuzamosan, a tészta kb. 2/3 részén elosztjuk a tölteléket (a rövidebb oldalak mentén 1-1 cm-t üresen hagyunk). A tészta üresen hagyott 1/3 részét 2 cm-enként bevágjuk a töltelék széléig. A töltelék irányából indítva a tésztát feltekerjük, és az így kapott hengert illesztéssel lefelé a tepsibe helyezzük. Koszorúvá formázzuk, a két végét óvatosan összenyomjuk. A tojássárgáját kevés hideg vízzel hígítva felverjük, és megkenjük vele a koszorút, végül megszórjuk szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A spenótos-túrós koszorút sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A spenótos-túrós koszorút tejfölös mártogatóval kínálhatjuk.
Spenótos-túrós koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!