Spenótos-túrós koszorú
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a tejföllel, a felcsíkozott bébispenóttal, az újhagymával és a fokhagymával, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A leveles tésztát kitekerjük, és az egyik hosszabbik oldalával párhuzamosan, a tészta kb. 2/3 részén elosztjuk a tölteléket (a rövidebb oldalak mentén 1-1 cm-t üresen hagyunk). A tészta üresen hagyott 1/3 részét 2 cm-enként bevágjuk a töltelék széléig. A töltelék irányából indítva a tésztát feltekerjük, és az így kapott hengert illesztéssel lefelé a tepsibe helyezzük. Koszorúvá formázzuk, a két végét óvatosan összenyomjuk. A tojássárgáját kevés hideg vízzel hígítva felverjük, és megkenjük vele a koszorút, végül megszórjuk szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A spenótos-túrós koszorút sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Spenótos-túrós koszorú
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a tejföllel, a felcsíkozott bébispenóttal, az újhagymával és a fokhagymával, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A leveles tésztát kitekerjük, és az egyik hosszabbik oldalával párhuzamosan, a tészta kb. 2/3 részén elosztjuk a tölteléket (a rövidebb oldalak mentén 1-1 cm-t üresen hagyunk). A tészta üresen hagyott 1/3 részét 2 cm-enként bevágjuk a töltelék széléig. A töltelék irányából indítva a tésztát feltekerjük, és az így kapott hengert illesztéssel lefelé a tepsibe helyezzük. Koszorúvá formázzuk, a két végét óvatosan összenyomjuk. A tojássárgáját kevés hideg vízzel hígítva felverjük, és megkenjük vele a koszorút, végül megszórjuk szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A spenótos-túrós koszorút sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzva hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?