Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles fonatok petrezselymes mártogatóssal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

2 közepes gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

némi szezámmag

Mártogatóshoz:

30 g majonéz
kb. 2 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, ezután a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük vagy lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A Creme VEGA-t kikeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és frissen őrölt fekete borssal.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a rövidebb oldalával párhuzamosan, a tészta közepéig megkenjük kb. 100-120 g ízesített Creme VEGA-val. A maradék tölteléket félretesszük a mártogatóshoz. Az üres tésztafelet a töltelékre hajtjuk, óvatosan összenyomkodjuk, majd a hajtástól indítva kb. 8 egyenlő szélességű csíkra vágjuk. Minden csíkot további 3-3 egyenlő szélességű csíkra vágunk úgy, hogy a hajtásnál egy kb. 1 cm széles részt egyben hagyunk. Az így kapott tésztadarabokat egyesével, 3-as fonással összefonjuk, és az előkészített tepsibe fektetjük. A tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a fonatokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 16-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült fonatokat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Mártogatós:
A félretett tölteléket összekeverjük a Creme VEGA-val, a majonézzel, valamint a petrezselyemzölddel, és ízlés szerint sózzuk. A leveles fonatok mellé tálaljuk.

Tipp:

Ha marad mártogatós, felhasználhatjuk salátákhoz dresszingként.
Leveles fonatok petrezselymes mártogatóssal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!