Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors, fűszeres kenyér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Sütőformához (kb. 25 x 11 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

250 g búzaliszt
½ teáskanál só
1 teáskanál étolaj, pl. olívaolaj
150 ml langyos víz

Tetejére:

125 g fűszervaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hagyjuk a fűszervajat szobahőmérsékleten, amíg megpuhul. A sütőformát egyenletesen kenjük ki zsiradékkal, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Óvatosan keverjük össze a lisztet az expressz élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 25 x 30 cm-es téglalap alakúra sodorjuk ki. Kenjük meg a lágy fűszervajjal, és a rövid oldalról vágjuk 2 cm széles csíkokra. Ezeket mindkét oldalukon hajtsa össze, és a nyitott oldalukkal felfelé helyezze a sütőformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a kenyeret.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a kenyeret a formában egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a formából.

Tippek:

A kenyér alkalmas fagyasztásra - egészben vagy darabokban.
A kenyeret a quinoa salátával is tálalhatja.
Gyors, fűszeres kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!