Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spárgakrém leves

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

500 g fehér spárga
cukor
60 g vaj vagy margarin
45 g búzaliszt
frissen őrölt fehér bors
egy kis citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Hámozzuk meg a spárgát, és vágjuk kb. 2 cm hosszú darabokra. Forraljuk fel a vizet egy serpenyőben. Adjuk hozzá a sót, a cukrot (1 liter vízhez 1 1/2 teáskanál só és 1/2 teáskanál cukor) és a spárgát, majd főzzük kb. 4 percig. A spárgát lecsepegtetjük, a főzővizet félretesszük, kimérünk kb. 900 ml-t, és hagyjuk kihűlni.

Melegítsük fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk, amíg a liszt világossárga színt kap. Ezután fokozatosan öntsük fel a spárga főzővizével, közben folyamatosan erőteljesen kevergetve. Forraljuk fel a spárgakrémlevest, és főzzük kb. 5 percig.

Keverjük bele a creme vegá-t és a spárgadarabokat. Ízesítsük a spárgakrémlevest sóval, borssal, cukorral és citromlével. Ízlés szerint szórjuk meg petrezselyemmel.

Tipp:

50 g főtt sonkát vágjunk csíkokra, és melegítsük fel a spárgakrémlevesben.
Spárgakrém leves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!