Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spárgakrém leves

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

500 g fehér spárga
cukor
60 g vaj vagy margarin
45 g búzaliszt
frissen őrölt fehér bors
egy kis citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Hámozzuk meg a spárgát, és vágjuk kb. 2 cm hosszú darabokra. Forraljuk fel a vizet egy serpenyőben. Adjuk hozzá a sót, a cukrot (1 liter vízhez 1 1/2 teáskanál só és 1/2 teáskanál cukor) és a spárgát, majd főzzük kb. 4 percig. A spárgát lecsepegtetjük, a főzővizet félretesszük, kimérünk kb. 900 ml-t, és hagyjuk kihűlni.

Melegítsük fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk, amíg a liszt világossárga színt kap. Ezután fokozatosan öntsük fel a spárga főzővizével, közben folyamatosan erőteljesen kevergetve. Forraljuk fel a spárgakrémlevest, és főzzük kb. 5 percig.

Keverjük bele a creme vegá-t és a spárgadarabokat. Ízesítsük a spárgakrémlevest sóval, borssal, cukorral és citromlével. Ízlés szerint szórjuk meg petrezselyemmel.

Tipp:

50 g főtt sonkát vágjunk csíkokra, és melegítsük fel a spárgakrémlevesben.
Spárgakrém leves

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!