Sajttorta speculatios keksszel
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Kekszes alaphoz:
                                        250 g fűszeres speculatios keksz (pl. mézes, mesekeksz)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Sajtkrémhez:
                                        400 g mascarpone krémsajt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        500 g krémes túró
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        kb. 50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
                                
                            Elkészítés:
                                    Kekszes alap:
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával morzsoljuk durvára. Tegyünk félre kb. 30 g-ot a díszítéshez. A maradék kekszet morzsoljuk apróra. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a forma aljában, és enyhén nyomkodjuk le, úgy hogy egy alapot képezzen. Tegyük az alapot a hűtőszekrénybe a felhasználásig.
Sajtkrém:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük. Kenjük a krémet az alapra, és simítsuk el. Tegyük a sajttortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy edénybe és gőzfürdő felett olvasszuk fel. Tegyük a felolvasztott tortabevonót egy fagyasztó zacskóba és zárjuk le szorosan.
Lazítsuk meg a tortaforma szélénél a tortát egy kés segítségével és távolítsuk el a forma peremét, majd egy tortalapát segítségével távolítsuk el a sütőpapírt és tegyük a tortát egy tortatálra.
Vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból, és a tortabevonóval díszítsük a sajttortát. Szórjuk meg a maradék kekszmorzsával. Tegyük a sajttortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
                            Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával morzsoljuk durvára. Tegyünk félre kb. 30 g-ot a díszítéshez. A maradék kekszet morzsoljuk apróra. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a forma aljában, és enyhén nyomkodjuk le, úgy hogy egy alapot képezzen. Tegyük az alapot a hűtőszekrénybe a felhasználásig.
Sajtkrém:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük. Kenjük a krémet az alapra, és simítsuk el. Tegyük a sajttortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy edénybe és gőzfürdő felett olvasszuk fel. Tegyük a felolvasztott tortabevonót egy fagyasztó zacskóba és zárjuk le szorosan.
Lazítsuk meg a tortaforma szélénél a tortát egy kés segítségével és távolítsuk el a forma peremét, majd egy tortalapát segítségével távolítsuk el a sütőpapírt és tegyük a tortát egy tortatálra.
Vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból, és a tortabevonóval díszítsük a sajttortát. Szórjuk meg a maradék kekszmorzsával. Tegyük a sajttortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
Tipp:
                                    A sajttorta díszítés nélkül előző nap is elkészíthető.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Sajttorta speculatios keksszel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Kekszes alaphoz:
                                        250 g fűszeres speculatios keksz (pl. mézes, mesekeksz)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Sajtkrémhez:
                                        400 g mascarpone krémsajt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        500 g krémes túró
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        kb. 50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
                                
                            Elkészítés:
                                    Kekszes alap:
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával morzsoljuk durvára. Tegyünk félre kb. 30 g-ot a díszítéshez. A maradék kekszet morzsoljuk apróra. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a forma aljában, és enyhén nyomkodjuk le, úgy hogy egy alapot képezzen. Tegyük az alapot a hűtőszekrénybe a felhasználásig.
Sajtkrém:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük. Kenjük a krémet az alapra, és simítsuk el. Tegyük a sajttortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy edénybe és gőzfürdő felett olvasszuk fel. Tegyük a felolvasztott tortabevonót egy fagyasztó zacskóba és zárjuk le szorosan.
Lazítsuk meg a tortaforma szélénél a tortát egy kés segítségével és távolítsuk el a forma peremét, majd egy tortalapát segítségével távolítsuk el a sütőpapírt és tegyük a tortát egy tortatálra.
Vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból, és a tortabevonóval díszítsük a sajttortát. Szórjuk meg a maradék kekszmorzsával. Tegyük a sajttortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
                            Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával morzsoljuk durvára. Tegyünk félre kb. 30 g-ot a díszítéshez. A maradék kekszet morzsoljuk apróra. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a forma aljában, és enyhén nyomkodjuk le, úgy hogy egy alapot képezzen. Tegyük az alapot a hűtőszekrénybe a felhasználásig.
Sajtkrém:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük. Kenjük a krémet az alapra, és simítsuk el. Tegyük a sajttortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy edénybe és gőzfürdő felett olvasszuk fel. Tegyük a felolvasztott tortabevonót egy fagyasztó zacskóba és zárjuk le szorosan.
Lazítsuk meg a tortaforma szélénél a tortát egy kés segítségével és távolítsuk el a forma peremét, majd egy tortalapát segítségével távolítsuk el a sütőpapírt és tegyük a tortát egy tortatálra.
Vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból, és a tortabevonóval díszítsük a sajttortát. Szórjuk meg a maradék kekszmorzsával. Tegyük a sajttortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
Tipp:
                                    A sajttorta díszítés nélkül előző nap is elkészíthető.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?