Sajttorta speculatios keksszel
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Kekszes alaphoz:
250 g fűszeres speculatios keksz (pl. mézes, mesekeksz)
100 g vaj vagy margarin
Sajtkrémhez:
400 g mascarpone krémsajt
500 g krémes túró
3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
Díszítéshez:
kb. 50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
A kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
Elkészítés:
Kekszes alap:
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával morzsoljuk durvára. Tegyünk félre kb. 30 g-ot a díszítéshez. A maradék kekszet morzsoljuk apróra. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a forma aljában, és enyhén nyomkodjuk le, úgy hogy egy alapot képezzen. Tegyük az alapot a hűtőszekrénybe a felhasználásig.
Sajtkrém:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük. Kenjük a krémet az alapra, és simítsuk el. Tegyük a sajttortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy edénybe és gőzfürdő felett olvasszuk fel. Tegyük a felolvasztott tortabevonót egy fagyasztó zacskóba és zárjuk le szorosan.
Lazítsuk meg a tortaforma szélénél a tortát egy kés segítségével és távolítsuk el a forma peremét, majd egy tortalapát segítségével távolítsuk el a sütőpapírt és tegyük a tortát egy tortatálra.
Vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból, és a tortabevonóval díszítsük a sajttortát. Szórjuk meg a maradék kekszmorzsával. Tegyük a sajttortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával morzsoljuk durvára. Tegyünk félre kb. 30 g-ot a díszítéshez. A maradék kekszet morzsoljuk apróra. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a forma aljában, és enyhén nyomkodjuk le, úgy hogy egy alapot képezzen. Tegyük az alapot a hűtőszekrénybe a felhasználásig.
Sajtkrém:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük. Kenjük a krémet az alapra, és simítsuk el. Tegyük a sajttortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy edénybe és gőzfürdő felett olvasszuk fel. Tegyük a felolvasztott tortabevonót egy fagyasztó zacskóba és zárjuk le szorosan.
Lazítsuk meg a tortaforma szélénél a tortát egy kés segítségével és távolítsuk el a forma peremét, majd egy tortalapát segítségével távolítsuk el a sütőpapírt és tegyük a tortát egy tortatálra.
Vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból, és a tortabevonóval díszítsük a sajttortát. Szórjuk meg a maradék kekszmorzsával. Tegyük a sajttortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
Tipp:
A sajttorta díszítés nélkül előző nap is elkészíthető.
Kedvencnek jelölöm
Sajttorta speculatios keksszel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Kekszes alaphoz:
250 g fűszeres speculatios keksz (pl. mézes, mesekeksz)
100 g vaj vagy margarin
Sajtkrémhez:
400 g mascarpone krémsajt
500 g krémes túró
3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
kb. 50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
Elkészítés:
Kekszes alap:
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával morzsoljuk durvára. Tegyünk félre kb. 30 g-ot a díszítéshez. A maradék kekszet morzsoljuk apróra. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a forma aljában, és enyhén nyomkodjuk le, úgy hogy egy alapot képezzen. Tegyük az alapot a hűtőszekrénybe a felhasználásig.
Sajtkrém:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük. Kenjük a krémet az alapra, és simítsuk el. Tegyük a sajttortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy edénybe és gőzfürdő felett olvasszuk fel. Tegyük a felolvasztott tortabevonót egy fagyasztó zacskóba és zárjuk le szorosan.
Lazítsuk meg a tortaforma szélénél a tortát egy kés segítségével és távolítsuk el a forma peremét, majd egy tortalapát segítségével távolítsuk el a sütőpapírt és tegyük a tortát egy tortatálra.
Vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból, és a tortabevonóval díszítsük a sajttortát. Szórjuk meg a maradék kekszmorzsával. Tegyük a sajttortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával morzsoljuk durvára. Tegyünk félre kb. 30 g-ot a díszítéshez. A maradék kekszet morzsoljuk apróra. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a forma aljában, és enyhén nyomkodjuk le, úgy hogy egy alapot képezzen. Tegyük az alapot a hűtőszekrénybe a felhasználásig.
Sajtkrém:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük. Kenjük a krémet az alapra, és simítsuk el. Tegyük a sajttortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy edénybe és gőzfürdő felett olvasszuk fel. Tegyük a felolvasztott tortabevonót egy fagyasztó zacskóba és zárjuk le szorosan.
Lazítsuk meg a tortaforma szélénél a tortát egy kés segítségével és távolítsuk el a forma peremét, majd egy tortalapát segítségével távolítsuk el a sütőpapírt és tegyük a tortát egy tortatálra.
Vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból, és a tortabevonóval díszítsük a sajttortát. Szórjuk meg a maradék kekszmorzsával. Tegyük a sajttortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
Tipp:
A sajttorta díszítés nélkül előző nap is elkészíthető.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?