Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos rudak

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

25 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

100 g trappista sajt
1 teáskanál paprikapor, édes
durvára őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és a következő módon töltjük.

Töltés:
A trappista sajtot konyhai reszelőn finomra reszeljük. A tésztalap egyik felét megszórjuk paprikával, borssal és sajttal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztából éles késsel hosszában kb. 1-2 cm vastag rudakat vágunk. Egyesévek fogjuk meg a rúd végét és párszor tekerjük meg, majd helyezzük a tepsire.

Hagyjuk a rudakat kb. 5 percig pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A rudakat hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.

Tippek:

A kihűlt rudakat előmelegített sütőben kb. 3 perc alatt újra melegíthetjük.
Tálaljuk a sajtrudakat melegen vagy hidegen, Dr. Oetker Creme Vega-val.
Sajtos rudak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!