Sajtos rudak
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük és a következő módon töltjük.
Töltés:
A trappista sajtot konyhai reszelőn finomra reszeljük. A tésztalap egyik felét megszórjuk paprikával, borssal és sajttal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztából éles késsel hosszában kb. 1-2 cm vastag rudakat vágunk. Egyesévek fogjuk meg a rúd végét és párszor tekerjük meg, majd helyezzük a tepsire.
Hagyjuk a rudakat kb. 5 percig pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rudakat hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.
Tippek:
Tálaljuk a sajtrudakat melegen vagy hidegen, Dr. Oetker Creme Vega-val.
Sajtos rudak
Hozzávalók
25 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük és a következő módon töltjük.
Töltés:
A trappista sajtot konyhai reszelőn finomra reszeljük. A tésztalap egyik felét megszórjuk paprikával, borssal és sajttal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztából éles késsel hosszában kb. 1-2 cm vastag rudakat vágunk. Egyesévek fogjuk meg a rúd végét és párszor tekerjük meg, majd helyezzük a tepsire.
Hagyjuk a rudakat kb. 5 percig pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rudakat hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.
Tippek:
Tálaljuk a sajtrudakat melegen vagy hidegen, Dr. Oetker Creme Vega-val.
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?