Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Paprikás őszibarack csatni

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

250 g paprika (sárga, előkészítve mérjük le)
100 g vöröshagyma (előkészítve mérjük le)
500 g őszibarack (előkészítve mérjük le)
1 db chili paprika
2 ek. olívaolaj
1 teáskanál őrölt kakukkfű
75 ml balzsamecet (fehér)
½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1 (250 g)
1 ½ teáskanál só
kevés őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A paprikát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kivágjuk az ereket és a csumát, majd apró kockára vágjuk és kimérünk belőle 250 g-ot. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, és kimérünk 100 g-ot. Az őszibarackot megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, kis darabokra vágjuk, és 500 g-ot kimérünk. A chili paprikát megmossuk, félbe vágjuk, eltávolítjuk a csumáját, és apróra vágjuk. Kimérünk 75 ml balzsamecetet.

Elkészítés:

Az olívaolajat egy főzőedényben felhevítjük, és megpároljuk benne a paprikát és a hagymát. Hozzáadjuk az őszibarackot, a chili paprikát, a kakukkfüvet és az ecetet, majd a befőzőcukrot is hozzákeverjük. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Zubogva forrni hagyjuk legalább 3 percig, közben folyamatosan keverjük. A csatnit sóval, borssal ízesítjük, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük. Az üvegeket jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
A Paprikás őszibarack csatni pikáns mártogatós sültek, nyers vagy párolt zöldségek és sütemények mellé.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!