Sajtos quiche
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Linzer tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. Kézzel formázzuk golyóvá.
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen a tortaforma aljának megfelelő méretűre sodorjuk ki, és tésztalapként helyezzük a tortaformába. A maradék tésztát formázzuk hosszú hengerré és helyezzük a tésztaalapra peremként, nyomjuk a forma falához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Villával többször szurkáljuk meg az alapot, majd helyezzük a formát a sütő középső részéven lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A szalonnát kockázzuk apróra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg és hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük össze a szalonnát a sajttal, a tojással és a habtejszínnel, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Terítsük a tölteléket az elősütött alapra, és tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
A quich-t melegen tálaljuk.
Sajtos quiche
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Linzer tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. Kézzel formázzuk golyóvá.
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen a tortaforma aljának megfelelő méretűre sodorjuk ki, és tésztalapként helyezzük a tortaformába. A maradék tésztát formázzuk hosszú hengerré és helyezzük a tésztaalapra peremként, nyomjuk a forma falához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Villával többször szurkáljuk meg az alapot, majd helyezzük a formát a sütő középső részéven lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A szalonnát kockázzuk apróra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg és hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük össze a szalonnát a sajttal, a tojással és a habtejszínnel, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Terítsük a tölteléket az elősütött alapra, és tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
A quich-t melegen tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?