Sajtos quiche
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Linzer tésztához:
250 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só
2 teáskanál víz
125 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
120 g szeletelt szalonna
100 g reszelt Gouda sajt
4 darab tojás (M-es)
200 ml habtejszín
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés
Előkészítés:
Kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. Kézzel formázzuk golyóvá.
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen a tortaforma aljának megfelelő méretűre sodorjuk ki, és tésztalapként helyezzük a tortaformába. A maradék tésztát formázzuk hosszú hengerré és helyezzük a tésztaalapra peremként, nyomjuk a forma falához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Villával többször szurkáljuk meg az alapot, majd helyezzük a formát a sütő középső részéven lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A szalonnát kockázzuk apróra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg és hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük össze a szalonnát a sajttal, a tojással és a habtejszínnel, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Terítsük a tölteléket az elősütött alapra, és tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
A quich-t melegen tálaljuk.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. Kézzel formázzuk golyóvá.
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen a tortaforma aljának megfelelő méretűre sodorjuk ki, és tésztalapként helyezzük a tortaformába. A maradék tésztát formázzuk hosszú hengerré és helyezzük a tésztaalapra peremként, nyomjuk a forma falához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Villával többször szurkáljuk meg az alapot, majd helyezzük a formát a sütő középső részéven lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A szalonnát kockázzuk apróra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg és hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük össze a szalonnát a sajttal, a tojással és a habtejszínnel, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Terítsük a tölteléket az elősütött alapra, és tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
A quich-t melegen tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Sajtos quiche
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Linzer tésztához:
250 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só
2 teáskanál víz
125 g lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
120 g szeletelt szalonna
100 g reszelt Gouda sajt
4 darab tojás (M-es)
200 ml habtejszín
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. Kézzel formázzuk golyóvá.
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen a tortaforma aljának megfelelő méretűre sodorjuk ki, és tésztalapként helyezzük a tortaformába. A maradék tésztát formázzuk hosszú hengerré és helyezzük a tésztaalapra peremként, nyomjuk a forma falához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Villával többször szurkáljuk meg az alapot, majd helyezzük a formát a sütő középső részéven lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A szalonnát kockázzuk apróra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg és hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük össze a szalonnát a sajttal, a tojással és a habtejszínnel, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Terítsük a tölteléket az elősütött alapra, és tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
A quich-t melegen tálaljuk.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. Kézzel formázzuk golyóvá.
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen a tortaforma aljának megfelelő méretűre sodorjuk ki, és tésztalapként helyezzük a tortaformába. A maradék tésztát formázzuk hosszú hengerré és helyezzük a tésztaalapra peremként, nyomjuk a forma falához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Villával többször szurkáljuk meg az alapot, majd helyezzük a formát a sütő középső részéven lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A szalonnát kockázzuk apróra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg és hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük össze a szalonnát a sajttal, a tojással és a habtejszínnel, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Terítsük a tölteléket az elősütött alapra, és tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
A quich-t melegen tálaljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?