Pikáns kenyérlángos
Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tetejére/Feltéthez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hagyma héját lehúzzuk, és zöldséggyalun finom szeletekre gyaluljuk vagy elfelezzük és nagyon vékonyra vágjuk. A tejfölt sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindegyik tésztadarabot jól belisztezett munkafelületen téglalappá (kb. 35 x 30 cm) nyújtjuk. A tésztalapokat egy-egy sütőpapírra fektetjük.
A fűszerezett tejfölt egyenletesen elkenjük a tésztalapokon, majd elosztjuk rajta a hagymaszeleteket és a sonkadarabokat.
A forró tepsit kivesszük a sütőből, az első kenyérlángost sütőpapírral együtt belehúzzuk a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pikáns kenyérlángost azonnal forrón tálaljuk, majd a többit a fentiek szerint szintén megsütjük.
Pikáns kenyérlángos
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tetejére/Feltéthez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hagyma héját lehúzzuk, és zöldséggyalun finom szeletekre gyaluljuk vagy elfelezzük és nagyon vékonyra vágjuk. A tejfölt sóval és borssal ízesítjük.
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindegyik tésztadarabot jól belisztezett munkafelületen téglalappá (kb. 35 x 30 cm) nyújtjuk. A tésztalapokat egy-egy sütőpapírra fektetjük.
A fűszerezett tejfölt egyenletesen elkenjük a tésztalapokon, majd elosztjuk rajta a hagymaszeleteket és a sonkadarabokat.
A forró tepsit kivesszük a sütőből, az első kenyérlángost sütőpapírral együtt belehúzzuk a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pikáns kenyérlángost azonnal forrón tálaljuk, majd a többit a fentiek szerint szintén megsütjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?