Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns kenyérlángos

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

sütőpapír

Tetejére/Feltéthez:

kb. 500 g hagyma
300 g tejföl 20 %-os
csipet só
frissen őrölt bors
kb. 225 g kockázott bacon

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
250 ml sör
100 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

4 nagy sütőpapírt (egyenként kb. 40 x 30 cm) elvágunk. A sütőt a tepsivel (kb. 35x40 cm) együtt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Feltét:
A hagyma héját lehúzzuk, és zöldséggyalun finom szeletekre gyaluljuk vagy elfelezzük és nagyon vékonyra vágjuk. A tejfölt sóval és borssal ízesítjük.

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindegyik tésztadarabot jól belisztezett munkafelületen téglalappá (kb. 35 x 30 cm) nyújtjuk. A tésztalapokat egy-egy sütőpapírra fektetjük.
A fűszerezett tejfölt egyenletesen elkenjük a tésztalapokon, majd elosztjuk rajta a hagymaszeleteket és a sonkadarabokat.
A forró tepsit kivesszük a sütőből, az első kenyérlángost sütőpapírral együtt belehúzzuk a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pikáns kenyérlángost azonnal forrón tálaljuk, majd a többit a fentiek szerint szintén megsütjük.
Pikáns kenyérlángos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!