Rozsos kifli
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A búzalisztet és a rozslisztet az élesztővel egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, amíg sima tésztát kapunk. Letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 45-50 percig, amíg láthatóan megnő a mérete.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 3 egyforma méretű cipóra osztjuk. Mindegyiket 2 mm vékony körré nyújtjuk, ezeket 4-4 egyforma cikkre vágjuk. Az így kapott 12 darab körcikket a szélesebb oldaluktól indítva szorosan feltekerjük, és a végeiket kissé befelé hajtva megformázzuk a kifliket. A tepsibe helyezzük egymástól kellő (kb. 2 cm) távolságra, letakarjuk, és meleg helyen további 15-20 percet kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A kiflik tetejét vízzel lekenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rozsos kifliket a sütőpapírral együtt áthúzzuk egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A rozsos kiflik fagyaszthatók.
Rozsos kifli
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A búzalisztet és a rozslisztet az élesztővel egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, amíg sima tésztát kapunk. Letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 45-50 percig, amíg láthatóan megnő a mérete.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 3 egyforma méretű cipóra osztjuk. Mindegyiket 2 mm vékony körré nyújtjuk, ezeket 4-4 egyforma cikkre vágjuk. Az így kapott 12 darab körcikket a szélesebb oldaluktól indítva szorosan feltekerjük, és a végeiket kissé befelé hajtva megformázzuk a kifliket. A tepsibe helyezzük egymástól kellő (kb. 2 cm) távolságra, letakarjuk, és meleg helyen további 15-20 percet kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A kiflik tetejét vízzel lekenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rozsos kifliket a sütőpapírral együtt áthúzzuk egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A rozsos kiflik fagyaszthatók.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?