Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rákóczi túrós palacsintatorony

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tésztához:

300 ml tej

Töltelékhez:

350 g félzsíros túró
50 g tejföl (20%-os)
50 g porcukor
kb. 4-6 evőkanál sárgabaracklekvár

Sütéshez:

némi margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót áttörjük.

Elkészítés:

Tészta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 16 darab kisebb palacsintát sütünk belőle. Ehhez szűk két evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Töltelék:
Az áttört túrót krémesre keverjük a tejföllel és a kétféle cukorral.

Összeállítjuk a palacsintatornyokat: egy palacsintát kistányérra helyezünk, megkenjük túrókrémmel, és ráteszünk egy 2. palacsintát. Erre ismét túrókrém és egy 3. palacsinta kerül, amit szintén megkenünk túrókrémmel, majd lekvárral is. Zárásképp a lekváros rétegre egy 4. palacsintát teszünk. Hasonlóképpen elkészítjük a többi palacsintatornyot is.

Tipp:

Sárgabaracklekvár helyett jól lecsepegtetett, vékony csíkokra vagy kis kockákra vágott sárgabarackbefőttet is használhatunk.
Rákóczi túrós palacsintatorony

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!