Rákóczi túrós palacsintatorony
Hozzávalók
Tésztához:
1 tasak Dr. Oetker Amerikai palacsinta alappor
300 ml tej
Töltelékhez:
350 g félzsíros túró
50 g tejföl (20%-os)
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 4-6 evőkanál sárgabaracklekvár
Sütéshez:
némi margarin
Elkészítés
Előkészítés:
A túrót áttörjük.
Elkészítés:
Tészta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 16 darab kisebb palacsintát sütünk belőle. Ehhez szűk két evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Töltelék:
Az áttört túrót krémesre keverjük a tejföllel és a kétféle cukorral.
Összeállítjuk a palacsintatornyokat: egy palacsintát kistányérra helyezünk, megkenjük túrókrémmel, és ráteszünk egy 2. palacsintát. Erre ismét túrókrém és egy 3. palacsinta kerül, amit szintén megkenünk túrókrémmel, majd lekvárral is. Zárásképp a lekváros rétegre egy 4. palacsintát teszünk. Hasonlóképpen elkészítjük a többi palacsintatornyot is.
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 16 darab kisebb palacsintát sütünk belőle. Ehhez szűk két evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Töltelék:
Az áttört túrót krémesre keverjük a tejföllel és a kétféle cukorral.
Összeállítjuk a palacsintatornyokat: egy palacsintát kistányérra helyezünk, megkenjük túrókrémmel, és ráteszünk egy 2. palacsintát. Erre ismét túrókrém és egy 3. palacsinta kerül, amit szintén megkenünk túrókrémmel, majd lekvárral is. Zárásképp a lekváros rétegre egy 4. palacsintát teszünk. Hasonlóképpen elkészítjük a többi palacsintatornyot is.
Tipp:
Sárgabaracklekvár helyett jól lecsepegtetett, vékony csíkokra vagy kis kockákra vágott sárgabarackbefőttet is használhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Rákóczi túrós palacsintatorony
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Töltelékhez:
350 g félzsíros túró
50 g tejföl (20%-os)
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 4-6 evőkanál sárgabaracklekvár
Sütéshez:
némi margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A túrót áttörjük.
Elkészítés:
Tészta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 16 darab kisebb palacsintát sütünk belőle. Ehhez szűk két evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Töltelék:
Az áttört túrót krémesre keverjük a tejföllel és a kétféle cukorral.
Összeállítjuk a palacsintatornyokat: egy palacsintát kistányérra helyezünk, megkenjük túrókrémmel, és ráteszünk egy 2. palacsintát. Erre ismét túrókrém és egy 3. palacsinta kerül, amit szintén megkenünk túrókrémmel, majd lekvárral is. Zárásképp a lekváros rétegre egy 4. palacsintát teszünk. Hasonlóképpen elkészítjük a többi palacsintatornyot is.
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 16 darab kisebb palacsintát sütünk belőle. Ehhez szűk két evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Töltelék:
Az áttört túrót krémesre keverjük a tejföllel és a kétféle cukorral.
Összeállítjuk a palacsintatornyokat: egy palacsintát kistányérra helyezünk, megkenjük túrókrémmel, és ráteszünk egy 2. palacsintát. Erre ismét túrókrém és egy 3. palacsinta kerül, amit szintén megkenünk túrókrémmel, majd lekvárral is. Zárásképp a lekváros rétegre egy 4. palacsintát teszünk. Hasonlóképpen elkészítjük a többi palacsintatornyot is.
Tipp:
Sárgabaracklekvár helyett jól lecsepegtetett, vékony csíkokra vagy kis kockákra vágott sárgabarackbefőttet is használhatunk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?