Rákóczi túrós mousse
Hozzávalók
Tepsihez:
Mousse-hoz:
Habcsókhoz:
Összeállításhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A zselatinlapokat egyesével, 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tejet egy lábasba öntjük, lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd beletesszük a zselatint, és habverővel kevergetve feloldjuk benne. Hozzáadjuk a túrót és a kétféle cukrot, simára keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, keverőtálba öntjük, lefedjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, spatulával a már zselésedő masszához keverjük. A krémet tetszés szerint elosztjuk 4 vagy 6 desszertes pohárban, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Habcsók:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 80 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjét egy keverőedényben, konyhai robotgéppel (habverő), a legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük, és további 3 percig verjük. A habot kis átmérőjű, tetszőleges csővel ellátott nyomózsákba töltjük, és apró habcsókokat nyomunk belőle a tepsire. A tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a habcsókokat további 60 percig a meleg sütőben hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A mousse-okra sárgabaracklekvárt kanalazunk, végül összetördelt piskótatallért és habcsókokat teszünk a tetejükre.
Tipp:
Rákóczi túrós mousse
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Mousse-hoz:
Habcsókhoz:
Összeállításhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A zselatinlapokat egyesével, 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tejet egy lábasba öntjük, lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd beletesszük a zselatint, és habverővel kevergetve feloldjuk benne. Hozzáadjuk a túrót és a kétféle cukrot, simára keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, keverőtálba öntjük, lefedjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, spatulával a már zselésedő masszához keverjük. A krémet tetszés szerint elosztjuk 4 vagy 6 desszertes pohárban, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Habcsók:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 80 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjét egy keverőedényben, konyhai robotgéppel (habverő), a legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük, és további 3 percig verjük. A habot kis átmérőjű, tetszőleges csővel ellátott nyomózsákba töltjük, és apró habcsókokat nyomunk belőle a tepsire. A tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a habcsókokat további 60 percig a meleg sütőben hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A mousse-okra sárgabaracklekvárt kanalazunk, végül összetördelt piskótatallért és habcsókokat teszünk a tetejükre.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?