Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rákóczi túrós mousse

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Mousse-hoz:

250 g félzsíros túró
150 ml tej
80 g porcukor
200 ml hideg habtejszín

Habcsókhoz:

1 darab tojásfehérje (M-es)
50 g porcukor
1 kávéskanál citromlé

Összeállításhoz:

kb. 180-200 g sárgabaracklekvár
kb. 4-6 darab piskótatallér (töltetlen) vagy más tetszőleges keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük. A túrót alaposan áttörjük.

Elkészítés:

Mousse:
A zselatinlapokat egyesével, 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tejet egy lábasba öntjük, lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd beletesszük a zselatint, és habverővel kevergetve feloldjuk benne. Hozzáadjuk a túrót és a kétféle cukrot, simára keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, keverőtálba öntjük, lefedjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, spatulával a már zselésedő masszához keverjük. A krémet tetszés szerint elosztjuk 4 vagy 6 desszertes pohárban, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Habcsók:
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 80 °C (előmelegítve)

A tojásfehérjét egy keverőedényben, konyhai robotgéppel (habverő), a legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük, és további 3 percig verjük. A habot kis átmérőjű, tetszőleges csővel ellátott nyomózsákba töltjük, és apró habcsókokat nyomunk belőle a tepsire. A tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a habcsókokat további 60 percig a meleg sütőben hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Összeállítás:
A mousse-okra sárgabaracklekvárt kanalazunk, végül összetördelt piskótatallért és habcsókokat teszünk a tetejükre.

Tipp:

A desszerthez fel nem használt habcsókokat száraz, hűvös helyen, légmentesen zárható dobozban tároljuk.
Rákóczi túrós mousse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!