Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingtöltelékes fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

200 ml tej
60 g vaj vagy margarin
375 g búzaliszt
40 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)

Ezenkívül:

étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

400 ml tej
40 g cukor

Gyümölcsszószhoz:

200 g fagyasztott vegyesgyümölcs
30 g cukor

Díszítéshez:

mini mályvacukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Pudingtöltelékes fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen rövid idő alatt átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Elsőként tallérokat (9 cm ᴓ) szúrunk ki, majd a tallérok közepét (4 cm ᴓ). A gyűrűket letakarva még egyszer meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobbak nem lesznek.
Az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek.
A gyűrűk mindkét oldalát adagonként forró sütőzsírban megsütjük. Szűrőkanállal kivesszük, konyhai papírtörlőn jól lecsöpögtetjük, majd hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A fánkokat vízszintesen elvágjuk. A pudingport a csomagoláson található leírás alapján, de csak 400 ml tejjel és 40 g cukorral megfőzzük. A krémet mélyhűtő tasakba töltjük, a csücskét levágjuk, és a sütemény alsó felére nyomjuk.

Gyümölcsszósz:
A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk, majd lecsepegtetjük. A lecsepegett gyümölcslét annyi vízzel öntjük fel, hogy 200 ml folyadékot kapjunk. A folyadék felét, egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt is. Az egészet felforraljuk. A maradék levet elkeverjük a cukorral, a keményítővel és a felforrt gyümölcshöz öntjük, és mindaddig kevergetve főzzük, míg besűrűsödik. Levesszük és tűzről és kicsit hűlni hagyjuk.
A pudingon egyenletesen elosztjuk a kissé meghűlt gyümölcsszószt, majd rátesszük a sütemények tetejét.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felmelegítjük, a tasak egyik sarkán kis lyukat vágunk, óvatosan a Pudingtöltelékes fánk tetejére csorgatjuk, egy ecset segítségével elkenjük rajta, majd tetszés szerinti dekorcukorral vagy mályvacukorral díszítjük. A mázat hagyjuk megszilárdulni a farsangi sütemény tetején.

Tipp:

Töltelék nélkül előkészíthető a Pudingtöltelékes fánk farsangi sütemény, amit egy nappal előbb is előkészíthetünk, vagy akár le is fagyaszthatunk.
Pudingtöltelékes fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!