Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Poharas darázscsípés-desszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 afag

Hozzávalók

8 afag elkészítéséhez

Pudingkrémhez:

40 g cukor
500 ml tej
200 ml hideg habtejszín

Mandulakrokanthoz:

40 g cukor
50 g szeletelt mandula

Ezenkívül:

kb. 2 darab briós (100-150 g) vagy édes zsemle
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pudingport 40 g cukorral és a tejjel a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük. A forró puding tetejét frissen tartó fóliával lefedjük, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Mandulakrokant:
A cukrot bevonatos serpenyőben közepes hőfokon megolvasztjuk, és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a mandulát, és kevergetés közben barnára pirítjuk. A masszát egy ív sütőpapírra öntjük, egyenletesen elkenjük, és hagyjuk kihűlni.

Pudingkrém:
A tejszínt keverőpohárban keményre felverjük. Erőteljesen megkeverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt.

Rétegezés:
A briósokat vagy zsemléket kis darabokra vágjuk, és a pudingkrémmel felváltva desszertpoharakba rétegezzük. A mandulakrokantot durvára törjük, és elosztjuk a pudingkrém felső rétegén. A desszertet tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

A desszertet elkészíthetjük bármilyen vajas keksszel is.
A Poharas darázscsípés-desszert édes pohárkrém desszert mandulával, brióssal és vaníliás pudinggal.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!