Pizzás stangli
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 egyforma súlyú darabra osztjuk, és egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 10-12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik rövidebb végüktől indítva feltekerjük. Az illesztéseket eldolgozzuk, majd a stanglikat az illesztéssel lefelé a munkapultra helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet kelni hagyjuk.
Töltelék:
Egy kisebb lábasban felhevítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket, majd alacsony lángon, kevergetve kb. 8-10 perc alatt sűrűre főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az ismét megkelt stanglik közepét hosszában, kb. 1,5 cm mélyen bevágjuk úgy, hogy alul és felül 1-1 cm-t egyben hagyunk. A nyílást széthúzzuk, kissé ellapítjuk, hogy csónakhoz hasonló formát kapjunk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd a mélyedéseikben elosztjuk a paradicsomszószt, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 24-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzás stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tippek:
A stanglik tetejére mozzarella sajtot is tehetünk.
Pizzás stangli
Hozzávalók
10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 egyforma súlyú darabra osztjuk, és egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 10-12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik rövidebb végüktől indítva feltekerjük. Az illesztéseket eldolgozzuk, majd a stanglikat az illesztéssel lefelé a munkapultra helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet kelni hagyjuk.
Töltelék:
Egy kisebb lábasban felhevítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket, majd alacsony lángon, kevergetve kb. 8-10 perc alatt sűrűre főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az ismét megkelt stanglik közepét hosszában, kb. 1,5 cm mélyen bevágjuk úgy, hogy alul és felül 1-1 cm-t egyben hagyunk. A nyílást széthúzzuk, kissé ellapítjuk, hogy csónakhoz hasonló formát kapjunk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd a mélyedéseikben elosztjuk a paradicsomszószt, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 24-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzás stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tippek:
A stanglik tetejére mozzarella sajtot is tehetünk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?