
Pizzás stangli



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
300 ml tej
4 evőkanál olaj (pl. napraforgóolaj)
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
Töltelékhez:
1 evőkanál olaj (pl. napraforgóolaj)
2 kisebb gerezd fokhagyma
200 g sűrített paradicsom (18-20%-os)
1 teáskanál morzsolt oregánó
2 csipet só (ízlés szerint)
Szóráshoz:
kb. 120-150 g edami sajt
Elkészítés
Előkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 egyforma súlyú darabra osztjuk, és egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 10-12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik rövidebb végüktől indítva feltekerjük. Az illesztéseket eldolgozzuk, majd a stanglikat az illesztéssel lefelé a munkapultra helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet kelni hagyjuk.
Töltelék:
Egy kisebb lábasban felhevítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket, majd alacsony lángon, kevergetve kb. 8-10 perc alatt sűrűre főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az ismét megkelt stanglik közepét hosszában, kb. 1,5 cm mélyen bevágjuk úgy, hogy alul és felül 1-1 cm-t egyben hagyunk. A nyílást széthúzzuk, kissé ellapítjuk, hogy csónakhoz hasonló formát kapjunk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd a mélyedéseikben elosztjuk a paradicsomszószt, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 24-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzás stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 egyforma súlyú darabra osztjuk, és egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 10-12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik rövidebb végüktől indítva feltekerjük. Az illesztéseket eldolgozzuk, majd a stanglikat az illesztéssel lefelé a munkapultra helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet kelni hagyjuk.
Töltelék:
Egy kisebb lábasban felhevítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket, majd alacsony lángon, kevergetve kb. 8-10 perc alatt sűrűre főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az ismét megkelt stanglik közepét hosszában, kb. 1,5 cm mélyen bevágjuk úgy, hogy alul és felül 1-1 cm-t egyben hagyunk. A nyílást széthúzzuk, kissé ellapítjuk, hogy csónakhoz hasonló formát kapjunk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd a mélyedéseikben elosztjuk a paradicsomszószt, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 24-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzás stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tippek:
Adhatunk a tésztához 1 tasak Dr. Oetker Rozskovászt.
A stanglik tetejére mozzarella sajtot is tehetünk.
A stanglik tetejére mozzarella sajtot is tehetünk.

Kedvencnek jelölöm

Pizzás stangli
Hozzávalók
10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
300 ml tej
4 evőkanál olaj (pl. napraforgóolaj)
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
Töltelékhez:
1 evőkanál olaj (pl. napraforgóolaj)
2 kisebb gerezd fokhagyma
200 g sűrített paradicsom (18-20%-os)
1 teáskanál morzsolt oregánó
2 csipet só (ízlés szerint)
Szóráshoz:
kb. 120-150 g edami sajt
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 egyforma súlyú darabra osztjuk, és egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 10-12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik rövidebb végüktől indítva feltekerjük. Az illesztéseket eldolgozzuk, majd a stanglikat az illesztéssel lefelé a munkapultra helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet kelni hagyjuk.
Töltelék:
Egy kisebb lábasban felhevítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket, majd alacsony lángon, kevergetve kb. 8-10 perc alatt sűrűre főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az ismét megkelt stanglik közepét hosszában, kb. 1,5 cm mélyen bevágjuk úgy, hogy alul és felül 1-1 cm-t egyben hagyunk. A nyílást széthúzzuk, kissé ellapítjuk, hogy csónakhoz hasonló formát kapjunk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd a mélyedéseikben elosztjuk a paradicsomszószt, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 24-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzás stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 egyforma súlyú darabra osztjuk, és egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 10-12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik rövidebb végüktől indítva feltekerjük. Az illesztéseket eldolgozzuk, majd a stanglikat az illesztéssel lefelé a munkapultra helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet kelni hagyjuk.
Töltelék:
Egy kisebb lábasban felhevítjük az olajat, és az áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket, majd alacsony lángon, kevergetve kb. 8-10 perc alatt sűrűre főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az ismét megkelt stanglik közepét hosszában, kb. 1,5 cm mélyen bevágjuk úgy, hogy alul és felül 1-1 cm-t egyben hagyunk. A nyílást széthúzzuk, kissé ellapítjuk, hogy csónakhoz hasonló formát kapjunk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd a mélyedéseikben elosztjuk a paradicsomszószt, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 24-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzás stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tippek:
Adhatunk a tésztához 1 tasak Dr. Oetker Rozskovászt.
A stanglik tetejére mozzarella sajtot is tehetünk.
A stanglik tetejére mozzarella sajtot is tehetünk.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?