Rukkolás pizza
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Paradicsomszószhoz:
Élesztős tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Alaposan keverjük össze a darabolt paradicsomot a többi hozzávalóval.
Tészta:
Egy keverőtálban óvatosan keverje össze a lisztet az expressz élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt, hogy sima tésztát kapjunk. Formázzuk, nyújtsuk ki a tésztát, majd rakjuk a tepsire. A paradicsomszószt kenjük el a tésztán, a széleket szabadon hagyva. A tegyük a mozzarellát a tetejére. kb. 15 percig hagyjuk pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzát.
Sütési idő: 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
Szeleteljük fel a pármai sonkát és a parmezánt. Válogassuk szét a rukkolát, mossuk meg és csepegtessük le. Tegyük a pizzára feltétként a rukkolát, a pármai sonkát és a parmezánt, tálaljuk azonnal.
Rukkolás pizza
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Paradicsomszószhoz:
Élesztős tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Alaposan keverjük össze a darabolt paradicsomot a többi hozzávalóval.
Tészta:
Egy keverőtálban óvatosan keverje össze a lisztet az expressz élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt, hogy sima tésztát kapjunk. Formázzuk, nyújtsuk ki a tésztát, majd rakjuk a tepsire. A paradicsomszószt kenjük el a tésztán, a széleket szabadon hagyva. A tegyük a mozzarellát a tetejére. kb. 15 percig hagyjuk pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzát.
Sütési idő: 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Feltét:
Szeleteljük fel a pármai sonkát és a parmezánt. Válogassuk szét a rukkolát, mossuk meg és csepegtessük le. Tegyük a pizzára feltétként a rukkolát, a pármai sonkát és a parmezánt, tálaljuk azonnal.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?