Pizzás csavart rudak
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az olajat felmelegítjük egy kis lábasban, majd a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a sűrített paradicsomot, simára keverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a morzsolt fűszereket, és ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve 6-8 percet főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a paradicsomszósszal úgy, hogy az alsó hosszabbik oldala mentén egy kb. fél cm-es sávot üresen hagyunk, ezután egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, és óvatosan a szószba simítjuk. A felső hosszabbik oldalánál fogva a tésztát félbehajtjuk, és kb. 2,5-3 cm-es csíkokat vágunk belőle. A csíkok két végét megfogjuk, és ellentétes irányban 2-3-at tekerünk rajtuk. A rudakat az előkészített tepsibe fektetjük, és a tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzás rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült pizzás rudakat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A pizzás rudak tetejét sütés előtt megszórhatjuk szezámmaggal.
Pizzás csavart rudak
Hozzávalók
kb. 14-16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az olajat felmelegítjük egy kis lábasban, majd a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a sűrített paradicsomot, simára keverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a morzsolt fűszereket, és ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve 6-8 percet főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a paradicsomszósszal úgy, hogy az alsó hosszabbik oldala mentén egy kb. fél cm-es sávot üresen hagyunk, ezután egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, és óvatosan a szószba simítjuk. A felső hosszabbik oldalánál fogva a tésztát félbehajtjuk, és kb. 2,5-3 cm-es csíkokat vágunk belőle. A csíkok két végét megfogjuk, és ellentétes irányban 2-3-at tekerünk rajtuk. A rudakat az előkészített tepsibe fektetjük, és a tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzás rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült pizzás rudakat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A pizzás rudak tetejét sütés előtt megszórhatjuk szezámmaggal.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig
100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?