Pizza-lepény
Hozzávalók
1 lepénykenyér (450 g)
1 darab sárga paprika
1 darab zöld paprika
1 közepes fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
520 g konzerv tonhal (lecsöpögtetve)
150 g reszelt mozzarella
kevés fokhagymaolaj
bors
só
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük.
Alsó- és felső sütés: kb. 225 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 225 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lepénykenyeret vízszintesen elvágjuk, és szétnyitjuk.
A paprikát megmossuk, megtörölgetjük, levágjuk a tetejét, a magházát kiszedjük, majd karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A tonhalat szűrőn lecsöpögtetjük, majd a paprikával, a hagymával és a fokhagymával együtt elosztjuk a félbevágott lepénykenyereken. Sóval ízesítjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mozzarellával megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után borssal ízesítjük, fokhagymaolajat csöpögtetünk rá, és tálaljuk.
A paprikát megmossuk, megtörölgetjük, levágjuk a tetejét, a magházát kiszedjük, majd karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A tonhalat szűrőn lecsöpögtetjük, majd a paprikával, a hagymával és a fokhagymával együtt elosztjuk a félbevágott lepénykenyereken. Sóval ízesítjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mozzarellával megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után borssal ízesítjük, fokhagymaolajat csöpögtetünk rá, és tálaljuk.
Tipp:
Ha nem kapunk lepénykenyeret, akkor a feltétet foccacia-n is megsüthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Pizza-lepény
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
1 lepénykenyér (450 g)
1 darab sárga paprika
1 darab zöld paprika
1 közepes fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
520 g konzerv tonhal (lecsöpögtetve)
150 g reszelt mozzarella
kevés fokhagymaolaj
bors
só
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük.
Alsó- és felső sütés: kb. 225 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 225 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lepénykenyeret vízszintesen elvágjuk, és szétnyitjuk.
A paprikát megmossuk, megtörölgetjük, levágjuk a tetejét, a magházát kiszedjük, majd karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A tonhalat szűrőn lecsöpögtetjük, majd a paprikával, a hagymával és a fokhagymával együtt elosztjuk a félbevágott lepénykenyereken. Sóval ízesítjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mozzarellával megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után borssal ízesítjük, fokhagymaolajat csöpögtetünk rá, és tálaljuk.
A paprikát megmossuk, megtörölgetjük, levágjuk a tetejét, a magházát kiszedjük, majd karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A tonhalat szűrőn lecsöpögtetjük, majd a paprikával, a hagymával és a fokhagymával együtt elosztjuk a félbevágott lepénykenyereken. Sóval ízesítjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mozzarellával megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után borssal ízesítjük, fokhagymaolajat csöpögtetünk rá, és tálaljuk.
Tipp:
Ha nem kapunk lepénykenyeret, akkor a feltétet foccacia-n is megsüthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?