Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizza-lepény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

1 lepénykenyér (450 g)
1 darab sárga paprika
1 darab zöld paprika
1 közepes fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
520 g konzerv tonhal (lecsöpögtetve)
150 g reszelt mozzarella
kevés fokhagymaolaj
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőt előmelegítjük, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Alsó- és felső sütés: kb. 225 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lepénykenyeret vízszintesen elvágjuk, és szétnyitjuk.
A paprikát megmossuk, megtörölgetjük, levágjuk a tetejét, a magházát kiszedjük, majd karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A tonhalat szűrőn lecsöpögtetjük, majd a paprikával, a hagymával és a fokhagymával együtt elosztjuk a félbevágott lepénykenyereken. Sóval ízesítjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mozzarellával megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után borssal ízesítjük, fokhagymaolajat csöpögtetünk rá, és tálaljuk.

Tipp:

Ha nem kapunk lepénykenyeret, akkor a feltétet foccacia-n is megsüthetjük.
A Pizza-lepény receptje 4 adag elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!