Nyársak leveles tészta-grillrácson
Hozzávalók
A tésztához:
2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
A tetejére:
200 g Gouda sajt
2 pohár 20%-os tejföl (egyenként 150 g)
500 g étkezési túró (sovány)
500 g étkezési túró (40% zsírtartalom)
4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
3 evőkanál sűrített paradicsom
3 csapott evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
50 g mélyhűtött darabolt, vegyes zöldfűszer (növény)
kb. 2 csapott teáskanál só
frissen őrölt bors
A kenéshez:
1 darab tojásfehérje (M-es)
1 evőkanál tej
Nyársak:
1 üveg Mini virsli (lecsöpögtetve 190 g)
250 g cseresznyeparadicsom
1 darab sárga paprikahüvely
1 darab kicsi saláta uborka
kb. 10 darab fanyárs
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található leírás alapján felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A gouda sajtot finomra reszeljük. Kivajazzuk a csatos formát, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A 2 leveles tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kihajtjuk és a tésztákat egymásra fektetjük, összenyomjuk, majd kb. 35*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. 7-8 darab kb. 1 cm-es vastagságú csíkot vágunk le a hosszabb részéből. A maradék tésztát tepsibe helyezzük, majd úgy formázzuk, hogy egy kb. 3 cm magas perem keletkezzen körbe a szélén.
A tetejére:
A tejfölt, a túrót, a tojásokat, a tojássárgáját, a sűrített paradicsomot és a keményítőt összekeverjük. Belekeverjük a sajtot és a fűszernövényeket, majd sóval és borssal fűszerezzük, és a tésztán elkenjük. A kiálló tésztát lehajtjuk. A tojásfehérjét elkeverjük a tejjel és bekenjük vele a tészta szélét. A leveles tészta csíkokat egyenletesen ráfektetjük a krémre és szintén megkenjük. A tepsit rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha megsült, a rácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Nyársak:
A virslit lecsöpögtetjük. A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és darabokra vágjuk. A virslit, a paradicsomot, a paprika- és uborkadarabokat felváltva a nyársakra szúrjuk. Tálalás előtt a nyársakat a „sütemény-grillrácsra” tesszük.
A 2 leveles tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kihajtjuk és a tésztákat egymásra fektetjük, összenyomjuk, majd kb. 35*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. 7-8 darab kb. 1 cm-es vastagságú csíkot vágunk le a hosszabb részéből. A maradék tésztát tepsibe helyezzük, majd úgy formázzuk, hogy egy kb. 3 cm magas perem keletkezzen körbe a szélén.
A tetejére:
A tejfölt, a túrót, a tojásokat, a tojássárgáját, a sűrített paradicsomot és a keményítőt összekeverjük. Belekeverjük a sajtot és a fűszernövényeket, majd sóval és borssal fűszerezzük, és a tésztán elkenjük. A kiálló tésztát lehajtjuk. A tojásfehérjét elkeverjük a tejjel és bekenjük vele a tészta szélét. A leveles tészta csíkokat egyenletesen ráfektetjük a krémre és szintén megkenjük. A tepsit rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha megsült, a rácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Nyársak:
A virslit lecsöpögtetjük. A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és darabokra vágjuk. A virslit, a paradicsomot, a paprika- és uborkadarabokat felváltva a nyársakra szúrjuk. Tálalás előtt a nyársakat a „sütemény-grillrácsra” tesszük.
Tipp:
Zöldségnyárs nélkül is fogyaszthatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Nyársak leveles tészta-grillrácson
Hozzávalók
kb. 10 adag elkészítéséhez
A tésztához:
2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
A tetejére:
200 g Gouda sajt
2 pohár 20%-os tejföl (egyenként 150 g)
500 g étkezési túró (sovány)
500 g étkezési túró (40% zsírtartalom)
4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
3 evőkanál sűrített paradicsom
3 csapott evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
50 g mélyhűtött darabolt, vegyes zöldfűszer (növény)
kb. 2 csapott teáskanál só
frissen őrölt bors
A kenéshez:
1 darab tojásfehérje (M-es)
1 evőkanál tej
Nyársak:
1 üveg Mini virsli (lecsöpögtetve 190 g)
250 g cseresznyeparadicsom
1 darab sárga paprikahüvely
1 darab kicsi saláta uborka
kb. 10 darab fanyárs
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található leírás alapján felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A gouda sajtot finomra reszeljük. Kivajazzuk a csatos formát, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A 2 leveles tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kihajtjuk és a tésztákat egymásra fektetjük, összenyomjuk, majd kb. 35*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. 7-8 darab kb. 1 cm-es vastagságú csíkot vágunk le a hosszabb részéből. A maradék tésztát tepsibe helyezzük, majd úgy formázzuk, hogy egy kb. 3 cm magas perem keletkezzen körbe a szélén.
A tetejére:
A tejfölt, a túrót, a tojásokat, a tojássárgáját, a sűrített paradicsomot és a keményítőt összekeverjük. Belekeverjük a sajtot és a fűszernövényeket, majd sóval és borssal fűszerezzük, és a tésztán elkenjük. A kiálló tésztát lehajtjuk. A tojásfehérjét elkeverjük a tejjel és bekenjük vele a tészta szélét. A leveles tészta csíkokat egyenletesen ráfektetjük a krémre és szintén megkenjük. A tepsit rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha megsült, a rácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Nyársak:
A virslit lecsöpögtetjük. A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és darabokra vágjuk. A virslit, a paradicsomot, a paprika- és uborkadarabokat felváltva a nyársakra szúrjuk. Tálalás előtt a nyársakat a „sütemény-grillrácsra” tesszük.
A 2 leveles tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kihajtjuk és a tésztákat egymásra fektetjük, összenyomjuk, majd kb. 35*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. 7-8 darab kb. 1 cm-es vastagságú csíkot vágunk le a hosszabb részéből. A maradék tésztát tepsibe helyezzük, majd úgy formázzuk, hogy egy kb. 3 cm magas perem keletkezzen körbe a szélén.
A tetejére:
A tejfölt, a túrót, a tojásokat, a tojássárgáját, a sűrített paradicsomot és a keményítőt összekeverjük. Belekeverjük a sajtot és a fűszernövényeket, majd sóval és borssal fűszerezzük, és a tésztán elkenjük. A kiálló tésztát lehajtjuk. A tojásfehérjét elkeverjük a tejjel és bekenjük vele a tészta szélét. A leveles tészta csíkokat egyenletesen ráfektetjük a krémre és szintén megkenjük. A tepsit rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Ha megsült, a rácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Nyársak:
A virslit lecsöpögtetjük. A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és darabokra vágjuk. A virslit, a paradicsomot, a paprika- és uborkadarabokat felváltva a nyársakra szúrjuk. Tálalás előtt a nyársakat a „sütemény-grillrácsra” tesszük.
Tipp:
Zöldségnyárs nélkül is fogyaszthatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?