Diós-ropogós tekercsek
Hozzávalók
Tepsihez:
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A diót vágjuk durvára és a cukorral, a vaníliás cukorral, a Finesse-vel és az olajjal együtt pépesítsük.
Leveles tészta:
A leveles tésztalapot kenjük meg a diós keverékkel. Egy nagylyukú reszelőn reszeljük le a tortabevonót és szórjuk a diós töltelékre. Vágjuk a tésztát hosszában ketté, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel mindkét téglalapot. Vágjuk mindkét tekercset egyenként 4 darabra, helyezzük a tepsire, és tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A diós tekercseket egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Diós-ropogós tekercsek
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A diót vágjuk durvára és a cukorral, a vaníliás cukorral, a Finesse-vel és az olajjal együtt pépesítsük.
Leveles tészta:
A leveles tésztalapot kenjük meg a diós keverékkel. Egy nagylyukú reszelőn reszeljük le a tortabevonót és szórjuk a diós töltelékre. Vágjuk a tésztát hosszában ketté, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel mindkét téglalapot. Vágjuk mindkét tekercset egyenként 4 darabra, helyezzük a tepsire, és tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A diós tekercseket egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?