Detroit Pizza
Hozzávalók
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 evőkanál só
250 ml langyos víz
6 evőkanál olívaolaj
kevés búzaliszt
kevés olívaolaj
Feltéthez:
100 g paradicsomszósz
150 g reszelt mozzarella
200 g szalámi
Elkészítés
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, az élesztőt és a sót keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olívaolajat, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 45-50 percig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen téglalappá (kb. 40 cm x 28 cm) nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt magasfalú tepsibe (kb. 35x40 cm) tesszük. Tiszta konyharuhával letakarva ismét kb. 20 percet kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 225 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Pihentetés után a tésztán elosztjuk a paradicsomszószt, sajttal megszórjuk, szalámit teszünk rá, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen téglalappá (kb. 40 cm x 28 cm) nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt magasfalú tepsibe (kb. 35x40 cm) tesszük. Tiszta konyharuhával letakarva ismét kb. 20 percet kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 225 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Pihentetés után a tésztán elosztjuk a paradicsomszószt, sajttal megszórjuk, szalámit teszünk rá, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Ahhoz, hogy ropogós pizzalapot kapjunk, kenjük meg a sütőpapírt még olívaolajjal.
Kedvencnek jelölöm
Detroit Pizza
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 evőkanál só
250 ml langyos víz
6 evőkanál olívaolaj
kevés búzaliszt
kevés olívaolaj
Feltéthez:
100 g paradicsomszósz
150 g reszelt mozzarella
200 g szalámi
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, az élesztőt és a sót keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olívaolajat, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 45-50 percig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen téglalappá (kb. 40 cm x 28 cm) nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt magasfalú tepsibe (kb. 35x40 cm) tesszük. Tiszta konyharuhával letakarva ismét kb. 20 percet kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 225 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Pihentetés után a tésztán elosztjuk a paradicsomszószt, sajttal megszórjuk, szalámit teszünk rá, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen téglalappá (kb. 40 cm x 28 cm) nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt magasfalú tepsibe (kb. 35x40 cm) tesszük. Tiszta konyharuhával letakarva ismét kb. 20 percet kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 225 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Pihentetés után a tésztán elosztjuk a paradicsomszószt, sajttal megszórjuk, szalámit teszünk rá, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Ahhoz, hogy ropogós pizzalapot kapjunk, kenjük meg a sütőpapírt még olívaolajjal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?