Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns édesburgonya-gofrik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 darab elkészítéséhez

Kenéshez:

némi zsiradék

Tészta:

300 g édesburgonya
250 g tönköly búzaliszt
150 g puha vaj vagy margarin
150 g tejföl
150 g újhagyma
5 db tojás (M-es)
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1-2 evőkanál szezámmag

Mártogatóhoz:

300 g tejföl
2-3 evőkanál szezámpaszta (tahini)
frissen őrölt fekete bors
curry fűszer
némi cukor
csilipehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mártogató:
A tejfölt a szezámpasztával összekeverjük. Sóval, borssal, cukorral, curryvel és csilipehellyel ízesítjük.

A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk.

Tészta:
Az édesburgonyát meghámozzuk, finomra reszeljük. Az újhagymát megmossuk, finomra aprítjuk. A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a szezámmagot. Először egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejfölt is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és közepes fokozaton hozzákeverjük. Végül beleforgatjuk az édesburgonyát és az újhagymát.

A gofrisütőt kikenjük zsiradékkal. A tésztából adagonként (kb. evőkanalanként) apró, aranybarna gofrikat sütünk. A gofrikat forrón vagy melegen tálaljuk a mártogatóssal, vagy konyhai rácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A mártogatóst újhagymakarikákkal és/vagy curryvel is megszórhatjuk.
A tésztához 100 g baconkockát is keverhetünk.
A Pikáns édesburgonya-gofrik ízlés szerint elkészített mártással tálalható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!