Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Paradicsomos-hagymás focaccia

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só

Tetejére:

1 fej vöröshagyma (kb. 250 g)
1 fokhagymagerezd
2 evőkanál olívaolaj
durva tengeri só
frissen őrölt bors
friss vagy szárított olasz zöldfűszerek ízlés szerint
500 g paradicsom
kb. 20 g fekete olajbogyó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A Paradicsomos-hagymás focaccia hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk. A paradicsomot megmossuk és karikákra vágjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés

Feltét:
A hagymát meghámozzuk, elfelezzük, és vékony szeletekre vágjuk. Megtisztítjuk a fokhagymát és szétnyomjuk. Az olívaolajat és a fokhagymát serpenyőben felforrósítjuk, és ebben megpároljuk a hagymaszeleteket. Sóval, borssal és zöldfűszerekkel (a friss zöldfűszereket előtte daraboljuk) ízesítjük.

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett felületen tetszés szerint téglalap vagy ovális alakúra nyújtjuk, formázzuk. Az előkészített tepsibe tesszük, majd megszórjuk a feltéttel. Először a párolt hagymát osztjuk el a tésztán, majd a paradicsomkarikákat és az olajbogyókat. Sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítjük, majd a focaccia-t a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült Paradicsomos-hagymás focaccia-t melegen tálaljuk. Ízlés szerint tehetünk rá kakukkfűágat és csöpögtethetünk rá kevés olívaolajat.

Tipp

A Paradicsomos-hagymás focaccia tetejére sütés előtt némi reszelt parmezánt is szórhatunk, amivel még intenzívebbé varázsolhatjuk a mediterrán ízek harmóniáját.
A Paradicsomos-hagymás focaccia mediterrán ízvilággal ajándékozza meg a húsvétra terített asztal vendégeit.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!