Paradicsom csatni
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés:
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezeléséhez érdemes gumikesztyűt viselni. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe.
A bazsalikomot apróra vágjuk. Az üvegeket és a tetőket nagyon forró vízzel öblítsük ki.
A hozzávalókat a bazsalikom kivételével jól keverjük össze a serpenyőben. Forraljuk fel folyamatosan kevergetve, majd alacsonyabb fokozaton és főzzük további legalább 5 percig.
Távolítsuk el a vaníliarudat. Keverjük hozzá a bazsalikomot. Ízesítsük a csatnit sóval és borssal, és azonnal töltsük meg az előkészített üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
Tippek:
Friss paradicsom helyett használhatunk 1 doboz hámozott paradicsomot (400 g) is.
Paradicsom csatni
Hozzávalók
kb. 5 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezeléséhez érdemes gumikesztyűt viselni. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe.
A bazsalikomot apróra vágjuk. Az üvegeket és a tetőket nagyon forró vízzel öblítsük ki.
A hozzávalókat a bazsalikom kivételével jól keverjük össze a serpenyőben. Forraljuk fel folyamatosan kevergetve, majd alacsonyabb fokozaton és főzzük további legalább 5 percig.
Távolítsuk el a vaníliarudat. Keverjük hozzá a bazsalikomot. Ízesítsük a csatnit sóval és borssal, és azonnal töltsük meg az előkészített üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
Tippek:
Friss paradicsom helyett használhatunk 1 doboz hámozott paradicsomot (400 g) is.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?