Paradicsom csatni
Hozzávalók
450 g paradicsom
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
150 g lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 piros chilipaprika
1 teáskanál bazsalikom
½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1 (250 g)
50 g paradicsompüré
50 ml balzsamecet
kb. 1 teáskanál só
frissen őrölt bors
Elkészítés
Elkészítés:
Mossuk meg és vágjuk fel a paradicsomot. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magokat. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, és mindkettőt vágjuk finomra. Adjuk hozzá a paradicsomot, a vanília pépet és a vaníliarudat, a hagymát és a fokhagymát. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra a chilipaprikát.
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezeléséhez érdemes gumikesztyűt viselni. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe.
A bazsalikomot apróra vágjuk. Az üvegeket és a tetőket nagyon forró vízzel öblítsük ki.
A hozzávalókat a bazsalikom kivételével jól keverjük össze a serpenyőben. Forraljuk fel folyamatosan kevergetve, majd alacsonyabb fokozaton és főzzük további legalább 5 percig.
Távolítsuk el a vaníliarudat. Keverjük hozzá a bazsalikomot. Ízesítsük a csatnit sóval és borssal, és azonnal töltsük meg az előkészített üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezeléséhez érdemes gumikesztyűt viselni. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe.
A bazsalikomot apróra vágjuk. Az üvegeket és a tetőket nagyon forró vízzel öblítsük ki.
A hozzávalókat a bazsalikom kivételével jól keverjük össze a serpenyőben. Forraljuk fel folyamatosan kevergetve, majd alacsonyabb fokozaton és főzzük további legalább 5 percig.
Távolítsuk el a vaníliarudat. Keverjük hozzá a bazsalikomot. Ízesítsük a csatnit sóval és borssal, és azonnal töltsük meg az előkészített üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
Tippek:
Tálaljuk a paradicsomos csatnit sajttal és kekszekkel.
Friss paradicsom helyett használhatunk 1 doboz hámozott paradicsomot (400 g) is.
Friss paradicsom helyett használhatunk 1 doboz hámozott paradicsomot (400 g) is.
Kedvencnek jelölöm
Paradicsom csatni
Hozzávalók
kb. 5 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
450 g paradicsom
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
150 g lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 piros chilipaprika
1 teáskanál bazsalikom
½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1 (250 g)
50 g paradicsompüré
50 ml balzsamecet
kb. 1 teáskanál só
frissen őrölt bors
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Mossuk meg és vágjuk fel a paradicsomot. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magokat. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, és mindkettőt vágjuk finomra. Adjuk hozzá a paradicsomot, a vanília pépet és a vaníliarudat, a hagymát és a fokhagymát. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra a chilipaprikát.
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezeléséhez érdemes gumikesztyűt viselni. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe.
A bazsalikomot apróra vágjuk. Az üvegeket és a tetőket nagyon forró vízzel öblítsük ki.
A hozzávalókat a bazsalikom kivételével jól keverjük össze a serpenyőben. Forraljuk fel folyamatosan kevergetve, majd alacsonyabb fokozaton és főzzük további legalább 5 percig.
Távolítsuk el a vaníliarudat. Keverjük hozzá a bazsalikomot. Ízesítsük a csatnit sóval és borssal, és azonnal töltsük meg az előkészített üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezeléséhez érdemes gumikesztyűt viselni. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe.
A bazsalikomot apróra vágjuk. Az üvegeket és a tetőket nagyon forró vízzel öblítsük ki.
A hozzávalókat a bazsalikom kivételével jól keverjük össze a serpenyőben. Forraljuk fel folyamatosan kevergetve, majd alacsonyabb fokozaton és főzzük további legalább 5 percig.
Távolítsuk el a vaníliarudat. Keverjük hozzá a bazsalikomot. Ízesítsük a csatnit sóval és borssal, és azonnal töltsük meg az előkészített üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
Tippek:
Tálaljuk a paradicsomos csatnit sajttal és kekszekkel.
Friss paradicsom helyett használhatunk 1 doboz hámozott paradicsomot (400 g) is.
Friss paradicsom helyett használhatunk 1 doboz hámozott paradicsomot (400 g) is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?