Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Paradicsom csatni

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

450 g paradicsom
150 g lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 piros chilipaprika
1 teáskanál bazsalikom
½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1 (250 g)
50 g paradicsompüré
50 ml balzsamecet
kb. 1 teáskanál só
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mossuk meg és vágjuk fel a paradicsomot. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magokat. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, és mindkettőt vágjuk finomra. Adjuk hozzá a paradicsomot, a vanília pépet és a vaníliarudat, a hagymát és a fokhagymát. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra a chilipaprikát.

Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezeléséhez érdemes gumikesztyűt viselni. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe.

A bazsalikomot apróra vágjuk. Az üvegeket és a tetőket nagyon forró vízzel öblítsük ki.

A hozzávalókat a bazsalikom kivételével jól keverjük össze a serpenyőben. Forraljuk fel folyamatosan kevergetve, majd alacsonyabb fokozaton és főzzük további legalább 5 percig.

Távolítsuk el a vaníliarudat. Keverjük hozzá a bazsalikomot. Ízesítsük a csatnit sóval és borssal, és azonnal töltsük meg az előkészített üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.

Tippek:

Tálaljuk a paradicsomos csatnit sajttal és kekszekkel.
Friss paradicsom helyett használhatunk 1 doboz hámozott paradicsomot (400 g) is.
Paradicsom csatni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!