Palacsintatorta
Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Töltelékhez, díszítéshez:
Túrós töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. A tojásokat a cukorral, a sóval, a sütőporral, a vanillincukorral, a tejjel és az ásványvízzel habverővel verjük fel, és öntsünk egy keveset a mélyedésbe. A közepétől kezdve keverjük össze a tojásfolyadékot és a lisztet, majd fokozatosan adjuk hozzá a maradék tojásfolyadékot, ügyelve arra, hogy ne képződjön csomó.
Hevítsünk fel egy kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben (Ø 24 cm), és süssünk ki kb. 9 palacsintát, majd hagyjuk kihűlni.
Válogassuk szét a bogyósgyümölcsöket, mossuk meg és csepegtessük le jól. A nagy gyümölcsöket vágjuk apró darabokra a töltelékhez. Az epreket zölddel együtt felezzük el a díszítéshez.
Túrós töltelék:
Keverjük össze a túrót a habfixálóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk bele.
Helyezzünk egy palacsintát egy tortalapra vagy tányérra. Rétegezzük az összes palacsintát 1-1 evőkanál krémmel és bogyós gyümölcsökkel, hogy tortát alkosson. A krémet egészen a palacsinta széléig kenjük el, és szórjuk rá a bogyós gyümölcsöket. A befejezéshez ne kenjük a krémet egészen a széléig, és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel. Tálalásig tegyük a palacsintatortát a hűtőszekrénybe.
Palacsintatorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Töltelékhez, díszítéshez:
Túrós töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. A tojásokat a cukorral, a sóval, a sütőporral, a vanillincukorral, a tejjel és az ásványvízzel habverővel verjük fel, és öntsünk egy keveset a mélyedésbe. A közepétől kezdve keverjük össze a tojásfolyadékot és a lisztet, majd fokozatosan adjuk hozzá a maradék tojásfolyadékot, ügyelve arra, hogy ne képződjön csomó.
Hevítsünk fel egy kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben (Ø 24 cm), és süssünk ki kb. 9 palacsintát, majd hagyjuk kihűlni.
Válogassuk szét a bogyósgyümölcsöket, mossuk meg és csepegtessük le jól. A nagy gyümölcsöket vágjuk apró darabokra a töltelékhez. Az epreket zölddel együtt felezzük el a díszítéshez.
Túrós töltelék:
Keverjük össze a túrót a habfixálóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk bele.
Helyezzünk egy palacsintát egy tortalapra vagy tányérra. Rétegezzük az összes palacsintát 1-1 evőkanál krémmel és bogyós gyümölcsökkel, hogy tortát alkosson. A krémet egészen a palacsinta széléig kenjük el, és szórjuk rá a bogyós gyümölcsöket. A befejezéshez ne kenjük a krémet egészen a széléig, és díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel. Tálalásig tegyük a palacsintatortát a hűtőszekrénybe.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?