Csillag 4
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Opera szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (18x25 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
150 g cukor
30 g lágy vaj
150 g mandulaliszt
50 g búzaliszt
4 darab tojásfehérje (M-es)

Kávésziruphoz:

150 ml víz
100 g cukor
1 evőkanál instant kávé

Csokoládés krémhez:

150 ml habtejszín
150 g étcsokoládé
30 g vaj

Kávés krémhez:

250 g vaj
180 g porcukor
1 evőkanál habtejszín
1 teáskanál instant kávé

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

3 darab tepsit kikenünk zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az egész tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lágy vajat is. A mandulalisztet és a búzalisztet összekeverjük, majd rövid idő alatt a tésztához keverjük. A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd spatulával szintén a tésztához forgatjuk. A tésztát három részre osztjuk, és a tepsikbe simítjuk. A tepsiket a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész tésztalapokat deszkára borítjuk úgy, hogy a sütőpapíros oldaluk legyen felfelé. Miután kihűltek, a sütőpapírt lehúzzuk róluk.

Kávészirup:
A vizet, a cukrot és az instant kávét egy kis lábasban felforraljuk. Ezután visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve addig főzzük (10-15 perc), amíg kissé besűrűsödik, szirupos állagú lesz. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Csokoládés krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a csokoládét, és egyneművé keverjük. Miután kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük dermedni. A megdermedt krémet konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, közben hozzádolgozzuk a lágy vajat.

Kávés krém:
A lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, apránként hozzádolgozzuk az átszitált porcukrot. A habtejszínt felmelegítjük, és simára keverjük benne az instant kávét, majd ezt is a krémhez csorgatjuk, simára keverjük.

Összeállítás:
Az első tésztalapot egy tálcára helyezzük, sütőkeretet helyezünk köré. Ecset segítségével egyenletesen megkenjük a kávésziruppal, várunk pár percet, majd megkenjük a kávés krém felével. Ráhelyezzük a második tésztalapot, amit szintén megkenünk sziruppal. Miután beszívta a szirupot, megkenjük a csokoládés krémmel. Rátesszük a harmadik tésztalapot, amit szintén megkenünk a kávés sziruppal, majd miután beszívta a tészta, megkenjük a maradék kávés krémmel, a tetejét elsimítjuk. A süteményt legalább egy órára hűtőbe tesszük.

A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére csorgatjuk, spatulával elsimítjuk, és dermedésig visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.

Tipp:

A kávészirupot ízesíthetjük egy kevés Dr. Oetker rumaromával.
A Opera szelet receptje 12-15 szelet sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

F
Faragó Judit
Dátum 2024. January. 18. 13:02
Üdvözletem! A recepttel kapcsolatban az a kérdésem, hogy a krémeket, szirupot elkészíthetem-e előre, ha igen, mennyivel?
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2024. January. 19. 09:58
Kedves Judit! A szirupot és a kávés krémet előző nap elkészítheted. A csokis krémet néhány órával a töltés előtt, mert ha túl sokáig van hűtőben, nagyon megdermed és nehezebb kihabosítani. Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!