Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szedres habcsóktekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

zsiradék
sütőpapír

Gyümölcstöltelékhez:

300 g szeder
30 g cukor

Tojásfehérje masszához:

6 darab tojásfehérje (M-es)
2 csipet só
350 g cukor
2 teáskanál almaecet

Ezenkívül:

porcukor

Tejszínes töltelékhez:

400 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kissé megkenjük, és sütőpapírral béleljük, közben a papír oldalaiból peremet alakítunk ki. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Szedres töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján 3-4 evőkanál vízzel összekeverjük, majd kis ideig melegítjük. A szedret megtisztítjuk, majd a cukorral és a vaníliás cukorral kis edényben felforraljuk, és közepes hőfokon kb. 3 percig gyöngyözve főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és keverés közben feloldjuk benne a zselatint, majd hagyjuk kihűlni.

Tojásfehérje massza:
A tojásfehérjét és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot, míg szilárd masszát nem kapunk. Belekeverjük az ecetet és a keményítőt, majd további 2 percig a legmagasabb fokozaton keverjük. A tepsiben elsimítjuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A lapot a peremről leválasztjuk, majd porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. (A sütőpapírt még rajta hagyjuk.)

Tejszínes töltelék:
A tejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük. Végül belekeverjük a vaníliás cukrot.
A habcsók-lapról lehúzzuk a sütőpapírt. A tejszínt egyenletesen elosztjuk rajta, közben a hátsó hosszú oldalon kb. 2 cm széles peremet hagyunk. Elosztjuk rajta a szedres tölteléket, és a hosszanti oldaláról feltekerjük, majd sütőpapírba tekerve kb. 3 órára a fagyasztóba tesszük.
A tekercset kb. 20 perccel tálalás előtt vesszük ki a fagyasztóból.

Tipp:

A tekercset lefagyasztva piknikre is vihetjük, mert így akár magasabb hőmérsékleten is kiválóan szállítható.
Szedres habcsóktekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!