Olivás kenyér
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Élesztős tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet az élesztővel és a sóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá az olajat és a vizet. Gyúrjunk össze mindent egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Az olívás kenyértésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden gyúrjuk át és (kb. 40 x 30 cm) téglalap alakúra sodorjuk. Az apróra vágott olajbogyót egyenletesen oszlassuk el a tésztán, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva. A tésztát a hosszú oldalról szorosan tekerjük fel. Fogjuk meg a tésztatekercs végeit, és többször csavarjuk meg, hogy „gyökeret” formázzon. Az olajbogyókat mélyen nyomjuk a tésztába. Helyezzük a tésztát a tepsire és hagyjuk ismét kelni kb. 20-25 percig.
Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk az olajbogyós kenyeret egy süteményrácson kihűlni.
Tippek:
A kenyér jól fagyasztható.
Olivás kenyér
Hozzávalók
kb. 25 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Élesztős tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet az élesztővel és a sóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá az olajat és a vizet. Gyúrjunk össze mindent egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Az olívás kenyértésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden gyúrjuk át és (kb. 40 x 30 cm) téglalap alakúra sodorjuk. Az apróra vágott olajbogyót egyenletesen oszlassuk el a tésztán, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva. A tésztát a hosszú oldalról szorosan tekerjük fel. Fogjuk meg a tésztatekercs végeit, és többször csavarjuk meg, hogy „gyökeret” formázzon. Az olajbogyókat mélyen nyomjuk a tésztába. Helyezzük a tésztát a tepsire és hagyjuk ismét kelni kb. 20-25 percig.
Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk az olajbogyós kenyeret egy süteményrácson kihűlni.
Tippek:
A kenyér jól fagyasztható.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?