Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olasz desszert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Desszerthez:

300 g málna
125 g Cantuccini keksz
2 teáskanál hideg eszpresszó vagy erős kávé
3 teáskanál Amaretto (mandulalikőr)
250 ml hideg tej
250 g mascarpone krémsajt

Díszítéshez:

csokoládé roládok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

200 g málnát pürésítsünk a vaníliás cukorral. Durvára törjük össze a cantuccinit, 1 evőkanálnyi morzsát tegyünk félre a díszítéshez. Keverjük össze a kávét/espressót az amarettóval.

Tiramisu krém:
Öntsük a tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a tiramisu krémport és keverjük össze rövid ideig a legkisebb fokozaton konyhai robotgéppel(habverő), majd 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük bele a mascarpone krémsajtot.

Osszuk szét a cantuccini darabokat a desszertes poharak között. Locsoljuk meg a kávé/espresso/amaretto keverékkel.

A málnaszószt halmozzuk a poharakba, majd a maradék málnát szórjuk rá. A tetején osszuk el a tiramisu-krémet, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.

Díszítés:
Szórjuk meg a desszertet a canutuccini morzsával és a kakaóporral. Díszítsük néhány csokoládé roláddal, és azonnal tálaljuk.

Tippek:

A gyümölcsök tetszés szerint helyettesíthetőek.
Az alkohol nélküli desszerthez az amaretto helyettesíthető néhány csepp keserűmandula aromával.
Kávé nélküli olasz desszerthez az eszpresszót kakaóval helyettesíthetjük.
Olasz desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!