Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olasz desszert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Desszerthez:

300 g málna
125 g Cantuccini keksz
2 teáskanál hideg eszpresszó vagy erős kávé
3 teáskanál Amaretto (mandulalikőr)
250 ml hideg tej
250 g mascarpone krémsajt

Díszítéshez:

csokoládé roládok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

200 g málnát pürésítsünk a vaníliás cukorral. Durvára törjük össze a cantuccinit, 1 evőkanálnyi morzsát tegyünk félre a díszítéshez. Keverjük össze a kávét/espressót az amarettóval.

Tiramisu krém:
Öntsük a tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a tiramisu krémport és keverjük össze rövid ideig a legkisebb fokozaton konyhai robotgéppel(habverő), majd 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton. Röviden keverjük bele a mascarpone krémsajtot.

Osszuk szét a cantuccini darabokat a desszertes poharak között. Locsoljuk meg a kávé/espresso/amaretto keverékkel.

A málnaszószt halmozzuk a poharakba, majd a maradék málnát szórjuk rá. A tetején osszuk el a tiramisu-krémet, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.

Díszítés:
Szórjuk meg a desszertet a canutuccini morzsával és a kakaóporral. Díszítsük néhány csokoládé roláddal, és azonnal tálaljuk.

Tippek:

A gyümölcsök tetszés szerint helyettesíthetőek.
Az alkohol nélküli desszerthez az amaretto helyettesíthető néhány csepp keserűmandula aromával.
Kávé nélküli olasz desszerthez az eszpresszót kakaóval helyettesíthetjük.
Olasz desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!
Alapanyag keresése