Mogyorós pohárdesszert
Hozzávalók
150 g csokoládétojás pl. Kinder Schoko Bons®
50 g pörkölt, aprított mogyoró
450 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém mogyoróízű
1 tasak Dr. Oetker Habpor
Elkészítés
Előkészítés:
A csokoládétojást kicsomagoljuk, kb. 12 darabot félreteszünk díszítésnek, és a megmaradt csokoládétojást durvára aprítjuk.
Ekészítés:
Fehér krém:
150 ml hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a habport, és konyhai robotgéppel (habverő) először fél percig alacsony, majd magas fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük. A habot habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Mogyorókrém:
300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a mogyoróízű arankát és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozatos a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az aprított mogyoróból 1 evőkanállal félreteszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a mogyorós krémbe. A krémet ugyancsak habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük.
Rétegezés:
A habpor felét a desszertpoharakba elosztjuk, majd az aprított csokoládétojás felét rászórjuk. Erre tesszük a mogyorós krémet, és a maradék aprított csokoládétojással megszórjuk. Végül elosztjuk rajta a maradék habport. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt megszórjuk a maradék mogyoróval és 3-3 csokoládétojással díszítjük.
150 ml hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a habport, és konyhai robotgéppel (habverő) először fél percig alacsony, majd magas fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük. A habot habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Mogyorókrém:
300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a mogyoróízű arankát és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozatos a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az aprított mogyoróból 1 evőkanállal félreteszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a mogyorós krémbe. A krémet ugyancsak habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük.
Rétegezés:
A habpor felét a desszertpoharakba elosztjuk, majd az aprított csokoládétojás felét rászórjuk. Erre tesszük a mogyorós krémet, és a maradék aprított csokoládétojással megszórjuk. Végül elosztjuk rajta a maradék habport. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt megszórjuk a maradék mogyoróval és 3-3 csokoládétojással díszítjük.
Tipp:
Habzsák helyett rétegezhetjük a krémet kanállal is.
Kedvencnek jelölöm
Mogyorós pohárdesszert
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
150 g csokoládétojás pl. Kinder Schoko Bons®
50 g pörkölt, aprított mogyoró
450 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Habpor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A csokoládétojást kicsomagoljuk, kb. 12 darabot félreteszünk díszítésnek, és a megmaradt csokoládétojást durvára aprítjuk.
Ekészítés:
Fehér krém:
150 ml hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a habport, és konyhai robotgéppel (habverő) először fél percig alacsony, majd magas fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük. A habot habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Mogyorókrém:
300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a mogyoróízű arankát és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozatos a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az aprított mogyoróból 1 evőkanállal félreteszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a mogyorós krémbe. A krémet ugyancsak habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük.
Rétegezés:
A habpor felét a desszertpoharakba elosztjuk, majd az aprított csokoládétojás felét rászórjuk. Erre tesszük a mogyorós krémet, és a maradék aprított csokoládétojással megszórjuk. Végül elosztjuk rajta a maradék habport. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt megszórjuk a maradék mogyoróval és 3-3 csokoládétojással díszítjük.
150 ml hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a habport, és konyhai robotgéppel (habverő) először fél percig alacsony, majd magas fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük. A habot habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Mogyorókrém:
300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a mogyoróízű arankát és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozatos a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az aprított mogyoróból 1 evőkanállal félreteszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a mogyorós krémbe. A krémet ugyancsak habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük.
Rétegezés:
A habpor felét a desszertpoharakba elosztjuk, majd az aprított csokoládétojás felét rászórjuk. Erre tesszük a mogyorós krémet, és a maradék aprított csokoládétojással megszórjuk. Végül elosztjuk rajta a maradék habport. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt megszórjuk a maradék mogyoróval és 3-3 csokoládétojással díszítjük.
Tipp:
Habzsák helyett rétegezhetjük a krémet kanállal is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?