Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancszselé keserűlikőrrel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

500 ml frissen facsart narancslé
200 ml Prosecco
100 ml keserűlikőr, pl. Aperol®
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Facsarjuk ki a narancsokat, és mérjünk ki 500 ml levet. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket, vagy öblítsük ki nagyon forró vízzel.

Elkészítés:

Keverjük össze a narancslevet, a Proseccót és az Aperol®-t a dzsemfixet és a cukrot egy nagy lábosban. Forraljuk fel az egészet állandóan kevergetve, és forrás után főzzük legalább 3 percig. Végezzük el a zselésedési próbát: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.

Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal töltsük peremig és csavaros tetővel zárjuk le. Az üvegeket rögtön fordítsuk meg és a tetejére fordítva kb. 5 percig hagyjuk állni.

Tipp:

A zselé 100 %-os narancslével is elkészíthető.
Narancszselé keserűlikőrrel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!