Narancslekvár
Hozzávalók
800 g narancsfilé
400 ml narancslé
1 csomag Dr. Oetker Befőzőcukor 4:1
Elkészítés
Előkészítés:
A narancsot meghámozzuk, eltávolítjuk a fehér héját, kivágjuk a gyümölcsfiléket, közben a levét felfogjuk, és kimérünk 800 g gyümölcsfilét. Kimérünk 400 ml narancslevet(a kinyert narancslével együtt).
Az üvegeket és a csavaros tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.
Az üvegeket és a csavaros tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A narancslevet és a -filéket a befőzőcukorral nagy edényben jól összekeverjük, majd kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett további 3 percig rotyogva főzzük.
1-2 teáskanál forró masszát tányérra teszünk, és hagyjuk kihűlni. Ha nem szilárdul meg, akkor további 1 percig főzzük, majd újra elvégezzük a próbát.
A lekvárról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, majd az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
1-2 teáskanál forró masszát tányérra teszünk, és hagyjuk kihűlni. Ha nem szilárdul meg, akkor további 1 percig főzzük, majd újra elvégezzük a próbát.
A lekvárról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, majd az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
Az üvegeket a hűlés ideje alatt többször fordítsuk meg, így a hozzávalók jobban eloszlanak.
Kedvencnek jelölöm
Narancslekvár
Hozzávalók
kb. 5 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A narancsot meghámozzuk, eltávolítjuk a fehér héját, kivágjuk a gyümölcsfiléket, közben a levét felfogjuk, és kimérünk 800 g gyümölcsfilét. Kimérünk 400 ml narancslevet(a kinyert narancslével együtt).
Az üvegeket és a csavaros tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.
Az üvegeket és a csavaros tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A narancslevet és a -filéket a befőzőcukorral nagy edényben jól összekeverjük, majd kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett további 3 percig rotyogva főzzük.
1-2 teáskanál forró masszát tányérra teszünk, és hagyjuk kihűlni. Ha nem szilárdul meg, akkor további 1 percig főzzük, majd újra elvégezzük a próbát.
A lekvárról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, majd az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
1-2 teáskanál forró masszát tányérra teszünk, és hagyjuk kihűlni. Ha nem szilárdul meg, akkor további 1 percig főzzük, majd újra elvégezzük a próbát.
A lekvárról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, majd az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
Az üvegeket a hűlés ideje alatt többször fordítsuk meg, így a hozzávalók jobban eloszlanak.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?