
Narancslekvár



Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Az üvegeket és a csavaros tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
1-2 teáskanál forró masszát tányérra teszünk, és hagyjuk kihűlni. Ha nem szilárdul meg, akkor további 1 percig főzzük, majd újra elvégezzük a próbát.
A lekvárról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, majd az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A narancslekvárt elkészíthetjük befőzőcukor helyett 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Extra-val és 500 g cukorral is.


Narancslekvár
Hozzávalók
kb. 4 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az üvegeket és a csavaros tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
1-2 teáskanál forró masszát tányérra teszünk, és hagyjuk kihűlni. Ha nem szilárdul meg, akkor további 1 percig főzzük, majd újra elvégezzük a próbát.
A lekvárról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, majd az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A narancslekvárt elkészíthetjük befőzőcukor helyett 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Extra-val és 500 g cukorral is.

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?