„Napközis” piskóta csokoládéöntettel
Hozzávalók
Magasfalú tepsihez vagy csatos formához (kb. 20x30 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
6 darab tojás (M-es)
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
210 g búzaliszt
2 púpozott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Csokoládéöntethez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű
800 ml tej
100 g cukor
20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsi alját kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A kétféle cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk a sütőpapírt.
Csokoládéöntet:
A pudingport kb. 100-120 ml tejjel, a cukorral és a kakaóporral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és néha átkeverve hagyjuk langyosra hűlni (vagy teljesen kihűlni). A piskótát szeletekre vágjuk, és a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A kétféle cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk a sütőpapírt.
Csokoládéöntet:
A pudingport kb. 100-120 ml tejjel, a cukorral és a kakaóporral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és néha átkeverve hagyjuk langyosra hűlni (vagy teljesen kihűlni). A piskótát szeletekre vágjuk, és a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Kínálhatjuk a piskótát Dr. Oetker Csokoládéízű Desszertöntettel is.
Kedvencnek jelölöm
„Napközis” piskóta csokoládéöntettel
Hozzávalók
kb.12-15 szelet elkészítéséhez
Magasfalú tepsihez vagy csatos formához (kb. 20x30 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Csokoládéöntethez:
800 ml tej
100 g cukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsi alját kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A kétféle cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk a sütőpapírt.
Csokoládéöntet:
A pudingport kb. 100-120 ml tejjel, a cukorral és a kakaóporral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és néha átkeverve hagyjuk langyosra hűlni (vagy teljesen kihűlni). A piskótát szeletekre vágjuk, és a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A kétféle cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk a sütőpapírt.
Csokoládéöntet:
A pudingport kb. 100-120 ml tejjel, a cukorral és a kakaóporral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és néha átkeverve hagyjuk langyosra hűlni (vagy teljesen kihűlni). A piskótát szeletekre vágjuk, és a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Kínálhatjuk a piskótát Dr. Oetker Csokoládéízű Desszertöntettel is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?